Coevordenaren
Door Jeanette Croezen

Twitterweekauteur Jeroen Kos: dialoog en coaching

En toen ging @Coevordenaren de wijde wereld in. Jeroen Kos, @be_gain, leek al een actieve Coevordenaar, maar hij bleek het ook. Het was natuurlijk te verwachten.

Hij vulde zijn bio als volgt in: ‘ondernemer, talentontwikkelaar, organisator, initiator OCC Coevorden’. Dan moet je wel een bezig baasje zijn. Hij voegde er ook nog  ‘uit Dalen’ aan toe. Top! Er zouden eens mensen kunnen zijn die denken dat @Coevordenaren alleen maar mensen uit de stad zijn.

Jeroen is coördinator van ’Coevorden in dialoog’, uitvloeisel van ‘Nederland in dialoog’, dat in 2011 is gestart. Het doel is mensen met elkaar in gesprek te brengen over maatschappelijke thema’s en daardoor meer begrip te kweken en nieuwe mogelijkheden tot samenwerking te ontdekken. De focus ligt op de directe leefomgeving; geen droom voor de koning, maar een droom voor je buurt, dorp, stad en omgeving. In november wordt voor de tweede keer de ‘Dag van de dialoog’ georganiseerd in Coevorden en Jeroen deed een oproep om mede-organisatoren te krijgen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

Op donderdag was de OCC, wat staat voor Open Coffee Club. Het is een maandelijkse bijeenkomst van ondernemers uit onze gemeente. Ook daar word veel gepraat, contacten gelegd, kennis uitgewisseld en hoogstwaarschijnlijk koffie gedronken. De in mijn vorige blog genoemde paarse blouse kwam ook in zijn tweets voorbij. 'Vandaag beginnen met een talentcoaching van de winnaar van #eureka2802 van @2180events. Natuurlijk gehuld in coachingsoutfit, dus alles paars.'
Het viel me bij ons kennismakingsgesprek op dat Jeroen een paarse bril, een paarse blouse en een paarsgroen visitekaartje heeft. Daar heeft hij dus echt over nagedacht. Ow, en had ik al gezegd wie er onder andere achter 21/80events zit? Juist.

Kortom, Jeroen heeft alle verwachtingen waargemaakt. Maar het echt mooie van twitter vind ik dat je ook een persoonlijk kijkje in iemands leven krijgt. In een week tijd leerde ik dat hij een dochter heeft van acht, ontspanningsmassages kan geven, een fervent hardloper is en zijn doel heeft gehaald bij de Cityrun in Hardenberg, met de trein reist en wel in de stiltecoupé, een ochtendmens is, maar 05.15 uur 'nacht' noemt en absoluut niet bang is voor Anouk. Dat laatste weet Anouk inmiddels zelf ook, getuige haar retweet.

Deze week was voor Coevorden vooral de week van de schietpartij in Poppenhare en de strijd om ‘Het leukste dorp van Drenthe’. De schietpartij heeft de boel aardig opgeschrikt, maar gelukkig heeft de verdachte zich inmiddels bij de politie gemeld. Voor wat betreft ‘Het leukste dorp van Drenthe’ zit alleen Dalen nog in deTtop 10. En hoewel alle andere deelnemende dorpen ontzettend leuk zijn, zie je toch een soort Coevordens en zeker Dalens chauvinisme opduiken. En dat is mooi. We mogen best een beetje trots zijn. Het is zo makkelijk om alleen maar negatief te twitteren, maar dat gebeurt al zoveel.

Jeroen heeft @Coevordenaren in ieder geval een positieve wind meegegeven en ik hoop van harte dat die doorwaait in de tweets van Roelie Lubbers, de twitteraar van deze week.