Buitenkant wijkgebouw De Poppe krijgt opknapbeurt

Coevorden - De buitenkant van Wijkgebouw De Poppe aan de Jan van Eijckstraat in de wijk Poppenhare krijgt eind april een flinke opknapbeurt.

Het bestuur van de buurt- en speeltuinvereniging, die het wijkgebouw beheert en onderhoudt, heeft van het Oranjefonds, Fundatie Santheuvel Sobbe, Domesta en de Gemeente Coevorden een gift ontvangen om het  gebouw aan de buitenkant op te knappen. 

In 2010 is de binnenkant van het wijkgebouw grondig aangepakt en geschikt gemaakt voor verschillende gebruikersgroepen. De geplande werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw bestaan uit  het vervangen van de boeidelen en rolluiken  en het vernieuwen van de bepleistering door steenstrips en een schilderbeurt.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden zal een deel van de werkzaamheden uitgevoerd worden door vrijwilligers en zijn sponsoracties gehouden.

Het wijkgebouw is  sinds 1963 een ontmoetingsplek voor wijkbewoners waar verschillende activiteiten worden georganiseerd voor jong tot oud. Het wijkteam, de bewonerscommissie en andere organisaties maken gebruik van de vergaderfaciliteiten die het gebouw biedt.