Parkschool bereikt hoogste punt

Coevorden - In oktober lag het terrein aan de Poppenharelaan nog bijna braak bij de eerstesteenlegging in aanwezigheid van alle basisschoolkinderen, vanmiddag werd tijdens een sobere bijeenkomst het hoogste punt van de nieuwe Parkschool gevierd.

Het ontwerp past bij de vestingstad Coevorden, te zien in de bastionachtige uitwerking van het gebouw. Het gebouw wordt energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm.
De bedoeling is dat de nieuwbouw met ingang van het schooljaar 2013/2014 wordt geopend. Het ontwerp is van Tromp Partners Architecten, de bouw wordt uitgevoerd door Delfsma Bouw uit Oldeholtpade. De installateur is Hemmes-Langeland Installatietechniek uit Coevorden.

Wethouder Geert Roeles toonde zich in zijn sas met het fraaie gebouw. 'Ik ben blij, dat we door de steun van de raad dit tot stand kunnen brengen.' Voorzitter Aranka van Heijnen van onderwijsstichting Arcade zei: 'Het kasteeltje van Coevorden heeft er een concurrent bij. Het kasteeltje is natuurlijk een historisch monument, maar dit is een monument van de toekomst.' Directeur Wout Eshuis van de Parkschool toonde zich een blij man en kondigde alvast een kasteelfeest aan bij de opening van het schoolgebouw.

De aanwezigen, onder wie de bouwers, namen vervolgens een kijkje in het pand. Zo werd alvast een goede indruk van het gebouw verkregen.

Eerder stond op deze locatie het gebouw van Evangelische Gemeente De Fontein en nog eerder de Landbouwschool.