Handtekeningen brede school gezet

Coevorden - Wethouder Geert Roeles en directeur Dick Mol van wooncorporatie Domesta ondertekenden vanochtend in Hof van Coevorden de samenwerkingsovereenkomst voor Brede School Som in Coevorden.

Daarmee heeft Domesta de bouw en exploitatie van de brede school overgenomen van de gemeente. Tevoren gaf Roeles een kort overzicht van de afgelopen jaren in aanwezigheid van de projectgroep. ‘De afgelopen jaren heb ik ongelooflijk veel plezier beleefd aan de vergaderingen. Er was zoveel inzet en respect voor elkaar.’ Hij sprak nog even over Domesta, die door de regeringsplannen een pas op de plaats moest maken. Toch kwam er groen licht en konden dus de handtekeningen worden gezet. Roeles was enthousiast over de accommodatie voor TVC in Brede School Som. ‘TVC krijgt de beschikking over een valkuil. De vereniging boekt landelijk al heel goede resultaten, hierdoor twijfel ik er niet aan dat er Epke Zonderlands voortkomen uit deze vereniging’, zei hij lachend. Procesmanager Sijbe Roosma van Weusthuis en Partners gaf in vogelvlucht een impressie van de school en de verkeersmaatregelen.


Brede School Som komt op de plaats van de Panta Rheischool. Het gebouw wordt uiterlijk 30 juni 2014 opgeleverd. Domesta en de gemeente houden donderdag 21 maart vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor direct betrokkenen (direct omwonenden, personeel, ouders, gemeenteraad) over Brede School Som. Tijdens de bijeenkomst in De Nieuwe Veste, locatie Linthorst Homanlaan, presenteert architect BDG van SMT/Schutte Bouw en Ontwikkeling het definitieve ontwerp. Tevoren is er van 16.00 tot 19.00 uur voor overige belangstellenden en de direct betrokkenen die 's avonds verhinderd zijn, een inloopbijeenkomst in de school.