Domesta neemt bouw en exploitatie Brede School Som over

Wethouder Geert Roeles en directeur Dick Mol van wooncorporatie Domesta ondertekenen op donderdag 14 maart de samenwerkingsovereenkomst voor Brede School Som in Coevorden. Domesta neemt vanaf dat moment de bouw en exploitatie over van de gemeente.

Brede School Som komt op de plaats van de Panta Rheischool. Inmiddels zijn er via aanbesteding een bouwer en architect geselecteerd. Het gekozen ontwerp wordt momenteel uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Op basis daarvan wordt de omgevingsvergunning aangevraagd en start Domesta de bouw. Naar verwachting wordt het gebouw in de zomer van 2014 opgeleverd.
Even leek er een kink in de kabel te komen toen Domesta twintig projecten (waaronder Brede School Som) door kabinetsplannen in de koelkast moest zetten. In februari besloot Domesta toch groen licht te geven aan dit project. Domesta wil, ondanks de bezuinigingen, blijven investeren in de leefbaarheid van wijken en in de mensen die er wonen. Brede School Som sluit daar, als centrale ontmoetingsplek in de wijk, perfect op aan.
Domesta en de gemeente houden donderdag 21 maart vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor direct betrokkenen (direct omwonenden, personeel, ouders, gemeenteraad) over Brede School Som. Tijdens de bijeenkomst in De Nieuwe Veste, locatie Linthorst Homanlaan, presenteert architect BDG van SMT/Schutte Bouw en Ontwikkeling het definitieve ontwerp. Tevoren is er van 16.00 tot 19.00 uur voor overige belangstellenden en de direct betrokkenen die 's avonds verhinderd zijn, een inloopbijeenkomst in de school.

Meer informatie staat op de site van Brede School Som.