Esther Ouwehand spreekt met BOEC

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren was gisteren op bezoek bij degenen, die zich gedupeerd voelen door de aanwezigheid van mestvergisters in Drenthe. Zo bezocht zij ook Stichting Burgerbelang Omwonenden Europark (BOEC).

De Partij voor de Dieren heeft al diverse malen gewaarschuwd voor de gevaren van mestvergisters en wil dat de regering een bouwstop afkondigt. Steeds meer mensen komen hiertegen in opstand vanwege de stankoverlast en fysieke en mentale klachten. Deze week nog ontplofte een mestsilo in het Noord-Brabantse Rijkevoort.
Naast het gesprek met de vertegenwoordigers van BOEC bezocht zij de plek waar de grootste mestvergister in Nederland zou moeten komen. Esther Ouwehand: 'De negatieve gevolgen van het landbouwbeleid worden in Drenthe pijnlijk duidelijk. Mensen wonen in de stank van mestvergisters. De gevolgen hiervan voor hun gezondheid en welbevinden lijken er voor lokale overheden niet of nauwelijks toe te doen. Het is hoog tijd dat Nederland afscheid neemt van de intensieve landbouw met al zijn schadelijke effecten om mens, dier en milieu. Volksgezondheid en het milieu verdienen bescherming boven de economische belangen van agrariërs.'