Basisschoolleerlingen doen mee aan Watertocht WMD

Noord-Sleen / Erm / De Kiel - Leerlingen van De Vlinderhof in Noord-Sleen, CBS De Kiel en De Piramide in Erm doen mee aan de Watertocht van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD).

De Watertocht is een sponsorloop voor kinderen uit de groepen 7 en 8. De tocht van bijna 300 kilometer vindt plaats van maandag 24 tot en met vrijdag 28 september.

Scholen wisselen elkaar af tijdens deze estafetteloop.

Naast een gastles over water bestaat de Watertocht uit een wandeling van zes kilometer met zes liter water in een rugzak om te ervaren wat kinderen in ontwikkelingslanden elke dag doen om aan drinkwater te komen. Voor de wandeling laten de leerlingen zich sponsoren.

WMD besteedt het bedrag aan het verbeteren van de watervoorziening in een Indonesisch dorp.

De start is op maandag 24 september vanaf de Vreding in Emmen. Daar worden ballonnen opgelaten. De school waarvan de ballon het verst komt, krijgt een Wii Sports Pakket.

Leerlingen van De Piramide lopen maandag 24 september van Emmen naar Erm. Daar worden zij afgelost door leerlingen van De Vlinderhof, die naar hun school in Noord-Sleen lopen. Daar staan leerlingen van CBS De Kiel klaar, dienaar Aalden lopen.

Het slot is vrijdag 28 september in Assen. Dj Arado zorgt voor muziek, Yes-R treedt op en er is een Acapulco Watershow.

Meer informatie: www.dewatertocht.nl