2000 kinderen wandelen door Drenthe voor schoon water

Drenthe - Waterleidingmaatschappij Drenthe bestaat 75 jaar en organiseert een Watertocht. Bijna 2000 leerlingen van 45 Drentse basisscholen wandelen 300 kilometer dwars door Drenthe voor schoon water.

De Watertocht start in Emmen en eindigt in Assen.

Klassen van verschillende scholen wisselen elkaar af tijdens deze estafetteloop. In de maand september geven medewerkers van Waterleidingmaatschappij Drenthe gastlessen over water op de scholen.

In de laatste week van september wandelen de leerlingen gemiddeld zes kilometer met zes liter water in een rugzak. Leerlingen uit groep 7 en 8 ervaren zo wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen.

De opbrengst van de Watertocht besteedt de organisatie aan het verbeteren van de situatie voor 1500 inwoners van het dorpje Chipendeuy op Java door nieuwe tappunten, een leidingnet en toiletten aan te leggen.

De feestelijke start van de Watertocht is op maandagochtend 24 september op de Es in Emmen in het waterwingebied van Waterleidingmaatschappij Drenthe.

De finish is op vrijdag 28 september vanaf 15.30 uur op het Koopmansplein in Assen met een watershow. Hier zijn ook Rapper Yes-R en Dj Arando bij aanwezig.