Zonder zorgen op kamers

Aangeboden door: nn.nl

De afgelopen twee jaar hebben de Nederlandse eindexamenklassen het lastig gehad. Fysieke lessen werden af en aan online gegeven met een wisselende kwaliteit. Ondanks dat is het grootste deel van de scholieren met vlag en wimpel (en rugzak) geslaagd en is driekwart gaan studeren.

Van al deze studenten zijn er maar liefst 26 duizend op kamers gegaan en misschien ben jij er daar wel een van. Maar heb je wel overal aan gedacht toen je op kamers ging? Natuurlijk heb je vast een ziektekostenverzekering afgesloten, maar helaas blijft het daar niet bij. Vergeet voordat je op kamers gaat niet de laatste stap: de inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering voor schade die veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld brand, inbraak, vandalisme of waterschade. Kortom: wanneer jouw spullen zijn beschadigd door iets dat niet jouw schuld was, wordt dat vergoed door de verzekeringsmaatschappij waar jij een inboedelverzekering hebt afgesloten.

Waar is de verzekering voor nodig?

Natuurlijk hebben jouw kleren, laptop, mobiele telefoon, meubels en nog veel meer altijd veilig achter slot en grendel gelegen in het huis van je ouders. Waarschijnlijk woonde je ook in een goed onderhouden huis waar de kans op brand, lekkage of inbraak niet zo heel groot was, en zelfs als zou het gebeuren: je was meeverzekerd met je ouders. Nu op kamers verandert de zaak helaas. Niet alleen ben je niet meer meeverzekerd, maar ook het onderhoud van studentenhuizen is vaak minder goed dan particuliere huizen. Het zou kunnen dat er sneller lekkage ontstaat bijvoorbeeld. Daarnaast zijn studenten over het algemeen minder voorzichtig dan jouw ouders. Dit betekent dat er bijvoorbeeld sneller een kraan open blijft staan, een kaars ‘s avonds nog brandt, of de deur een keer niet op slot staat. Kortom: de kans op inbraak of schade wordt een stuk groter op kamers. Blijf daarom jouw laptop, kleding en meubels beschermen en sluit vandaag nog een inboedelverzekering af!