Miss TuinBoon twee weken in wintersfeer

Het winterseizoen is gestart bij Miss TuinBoon in Gees. De winkel aan de rand van het esdorp is in de ban van handgebonden winterkransen, kerstguirlandes en wintertakken. Eigenaar Claudia Boon-van Heteren weet van de hoed en de rand.

,,Twee weken lang - van 9 tot en met 23 december - is onze winkel omgetoverd tot winterwinkel”, vertelt de inwoonster van Gees. ,,Binnen en buiten is veel moois te zien, want de winter is het seizoen dat verstilling en schoonheid biedt met veel prachtige materialen. Denk bijvoorbeeld aan robuuste kerststukken met veel kleuren, maar ook aan kaarsen, cadeaus en gewoonweg inspiratie.”

Claudia blikt alvast vooruit naar het nieuwe seizoen in 2022. Klanten kunnen nu al een abonnement kopen om bloemen te plukken op de akker aan de Dorpsstraat. ,,Uiteraard hanteren we de coronamaatregelen”, verduidelijkt de ondernemer. ,,We werken ook op bestelling voor mensen die liever thuisblijven.”

Claudia: ,,Wij telen onze bloemen en kruiden op de akker in het ritme van de seizoenen en kijken terug op een succesvol kalenderjaar. Klanten weten ons steeds vaker te vinden voor ons biologische aanbod. Niet alleen voor een kleurrijk boeket bloemen, maar ook voor potgrond, plantgoed voor de moestuin en bloemen- en groentezaden. Of voor bruids- en rouwarrangementen.”

Bloemenakker

Claudia zegt dat van juni tot oktober veel enthousiaste plukkers langskwamen op de bloemenakker. ,,Ook hadden we bezoekers voor mooie en bijzondere vaste planten, die niet overal te vinden zijn. En niet geheel onbelangrijk: het opgroeien in weer en wind zorgt voor sterke bloemen met een lang vaasleven.”

Miss TuinBoon houdt van de variatie op de eigen akker en is blij dat steeds meer mensen dit samen met haar weten te waarderen. ,,We vinden het erg leuk om onze klanten te adviseren over hoe zij een eigen bijvriendelijke tuin kunnen creëren voor alle vier seizoenen. We kijken dan ook uit naar het voorjaar wanneer de eerste tulpenbollen op onze akker hun kopje laten zien, maar het is hier nu eerst tijd voor winkelen in wintersfeer.”