Ondernemer Freek Slagman uit Gees: ‘Brexit en corona krijgen Just-British niet klein’

Al zo’n veertien jaar verkoopt Just-British antiek, curiosa en collectables uit Engeland. Freek Slagman, eigenaar van de zaak in Gees, weet precies waar hij moet inkopen om kwaliteit voor een lage prijs te bemachtigen en doet dit met veel plezier.

„Brexit brengt wel beperkingen met zich mee, maar met enige aanpassingen is er voldoende mogelijk,” vertelt Slagman. „Corona heeft ervoor gezorgd dat de reizen naar Engeland - normaliter zo’n tien per jaar - opgeschort moesten worden. Maar door het netwerk dat we in de afgelopen jaren opgebouwd hebben, is de voorraad behoorlijk op peil gebleven. Brexit en corona krijgen ons niet klein.”

Businesspartners aan de overkant van de zee weten precies wat Just-British nodig heeft en een stroom van goederen vond de weg naar Gees. Bovendien was het vanaf september mogelijk om weer zelf naar Engeland te reizen, zij het dat er behoorlijk wat beperkingen golden zoals extra corona testen. Zowel hier als in Engeland. Door die reizen naar Engeland is de winkel van Just-British vol met veel nieuwe aanwinsten. Daar is Just-British trots op, ook al omdat er toch kans is gezien de prijzen aantrekkelijk laag te houden.

Geen grote kerstshow

De naam Just-British - gewoon Engels - is dan ook helemaal terecht volgens Slagman. ,,Het is wel jammer dat door de coronabeperkingen de jaarlijkse grote kerstshow in Victoriaanse stijl ook dit jaar niet doorgaat,” zegt de ondernemer uit Gees. „Dus hebben we gezocht naar mogelijkheden om onze klanten toch iets van die geweldige Engelse kerstsfeer te laten proeven. Vanaf vrijdag 26 november is de winkel in kerstsfeer en kunnen er weer volop sinterklaas- en kerstcadeautjes gekocht worden. We plaatsen een extra tent om alles een goede plaats te kunnen geven.”