Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 83

,,Iedereen uit Coevorden herkent deze foto natuurlijk, met het Kasteel en het gemeentehuis erop”, schrijft Margot Hille. Volgens Wim Sanders is de foto gemaakt vanaf de straat het Kasteel richting het gebouw het Kasteel. Voorop is het grasveld met het borstbeeld van Van Heutsz te zien.

Ineke Hoge-Mensink meldt: ,,Toen was het beeld nog niet beklad door Relus ter Beek en stond het prominent in het centrum.” De opa en oma van Ria Dasselaar-Bouhuis hebben links van het Kasteel en het gemeentehuis gewoond. ,,Opa werkte vroeger bij de Marechaussee.” Volgens Wim Kemna is het ontegenzeggelijk het Kasteel. ,,Vroeger gingen we met Koninginnedag naar het gemeentehuis om liedjes te zingen voor de Koningin. Tussentijds waren wij aan het pierenwippen, wij beleefden daar veel lol aan, tot ergernis van de leraren. Deze rubriek haalt herinneringen op.”

Janine Ottens Kraster weet nog dat ze met Koninginnedag voor het Gouverneurshuis stond om het Wilhelmus te zingen. ,,Het is een ‘unmeunig’ mooie foto van het Kasteel en zonde dat het niet meer zo is. Wat mij betreft mag het direct weer zo worden zoals op de foto, maar daar zullen de huidige bewoners wel tegen zijn.”

Bert Wessel schrijft: ,,Een wit kleurtje zou niet misstaan bij het Kasteel.” Hij gaat verder met een jeugdherinnering: ,,Als jongens konden we een kwartje verdienen bij Piet Drent met gazeuse flesjes spoelen.” Fennie Arends verzucht: ,,Was het nog maar zo mooi...” Het Gouverneurshuis en het gemeentehuis worden in veel reacties genoemd, beide benamingen staan voor hetzelfde gebouw.