Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 82

De foto van vorige week leverde weinig reacties op. Voor Ben Ensink is er geen twijfel mogelijk. ,,Het is de Oranjewijk. Ik ben daar geboren en opgegroeid en wel op nummer 27.”

Henri Vredeveld vindt de foto prachtig. ,,De foto is genomen vanaf de Melkkade met zicht op de oude Oranjewijk.” Janny Wessel is het hier helemaal mee eens. Volgens haar woonde in het tweede blok de familie Lubbelinkhof.

De ouders van Hardewich Hendriks hebben daar met hun schip gelegen. Ben Bouhuis denkt de boot van de familie Jager op de foto te herkennen. Kees Jager meldt: ,,Dit is het schip van mijn opa en oma.” Marcel Cremer vindt de huidige situatie zonder boot toch mooier. Johan Borgman ziet de Julianalaan in de Oranjewijk. De oma van Bertha en Angela Snippe woonde daar. Ook de oma van Elise Michies Otten woonde in de witte huisjes.

De witte bungalows op de foto zijn gebouwd in opdracht van het Rijk. Het waren zogenaamde noodwoningen: klein, maar met een grote tuin. In juli 1986 werd begonnen met de sloop en voor de dertig bungalows kwamen veertig woningen in de plaats. In dat jaar werd de buurtvereniging Oranjewijk Coevorden opgericht.