Kimberly van der Sijde uit Sleen: ‘Ik haal echt mijn energie uit muziek’

Kimberly van der Sijde (29) uit Sleen werkt in de keuken van het plaatselijke woonzorgcentrum De Schoel. Ook is ze actief in keuken van woonzorgcentrum De Korenhof te Aalden. ,,Ik ben recent begonnen met mijn eigen bedrijf: Kim’s GiftBOX. Ik ben gespecialiseerd in weggeefcadeaus voor alle gelegenheden. Deze maak ik voor zowel particulieren als voor bedrijven.” Lees meer in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ik heb al 13,5 jaar een relatie met mijn vriend Christiaan. Samen hebben we een zoontje van bijna 4, die Lyno heet.”

Sleen betekent voor mij:

„Een dorp van rust, want ik woon heel graag in Sleen. Het is een mooi dorp en we wonen in een hele rustige straat. Daarnaast vind ik het een fijn dorp om mijn zoon op te laten groeien vanwege de gemoedelijke sfeer en de vriendelijke mensen, die elkaar altijd begroeten. Dat vind ik heel leuk. Ik woonde tot mijn achtste in het westen van Nederland en verhuisde naar Sleen. Op mijn 15e vertrok ik terug naar het westen en later naar België. Vergeleken met daar is het hier een oase van rust.”

Als ik de baas van Sleen zou zijn, dan: 

„Zou ik ervoor willen zorgen dat iedereen hier met net zoveel plezier woont als ik. Hoe? Door ze een plek te geven waar ze heen kunnen om hun verhaal te doen en dat ik kan helpen waar ik dat kan. Het hoeft niet altijd met grote dingen te zijn. Het zijn de kleine dingen. Soms is iemand al blij met een plakje brood of een ritje naar het ziekenhuis. We moeten elkaar helpen!”

Vroeger ging ik stappen in:

„Ik ben geen uitgaanstype en ook nooit geweest, maar nu doe je me zeker een plezier met een drankje op een terras of lekker uit eten.”

Ik word vrolijk van:

„Mijn gezin, familie en vrienden om me heen. Ook van de omgeving. Ik roep al sinds ik hier ben weggegaan dat het zonnetje hier op een andere manier schijnt dan op andere plekken waar ik heb gewoond. Omdat ik heimwee had, ben ik weer teruggekomen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Dat zal vast om mijn zoontje zijn geweest. Hij kan soms zo leuk uit de hoek komen met zijn woorden en opmerkingen!”

Hekel aan:

„Onvriendelijke mensen en mensen die me gelijk het gevoel kunnen geven dat ik minder ben. We zijn allemaal gelijk: laten we elkaar dan ook zo behandelen.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik heb een hele brede smaak. Dit gaat van rock naar pop tot aan Nederlandstalige muziek. Ik haal echt mijn energie uit muziek. Als ik me slecht voel, is de muziek aan het eerste wat ik doe. Ook als ik me vrolijk voel, gaat de muziek nog luider aan.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Ik ben nog niet in extreem veel landen geweest, maar ik vind sneeuw zo mooi en magisch. Dus ga ik voor Oostenrijk.”

Een lintje voor en waarom:

„Ik denk dat iedereen wel iets in zich heeft, iets doet of zich ergens voor inzet waardoor hij of zij een lintje verdient!”

Wat ik wilde worden, is:

„Ik heb nooit echt geweten wat ik wilde worden en nog steeds ben ik zoekende. Ik vind zoveel leuk: dat heeft mijn moeder ook! De kans is wel groot dat je me ziet in een ‘zorgend’ beroep, maar dan in de vorm van koken, bedienen of gewoon zorgen dat mensen een leuke tijd hebben of dat ze dat ene brood krijgen wat ze juist zo nodig hebben. Met mijn eigen bedrijf kan ik ook iets voor anderen doen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Leuke dingen doen met de mensen om me heen. Hier kan ik enorm van genieten!”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„De geboorte van ons zoontje. Bij ons is kinderen krijgen niet vanzelfsprekend, dus dit wondertje is ons meest kostbare bezit.”

Nog iets om te delen? 

„Wees oprecht aardig tegen elkaar en probeer om je heen te kijken of er behoefte is van mensen, die je hulp kunnen gebruiken. Al is het maar met iets kleins. Zo maken we de wereld samen mooier!”