Wildlands Foto van de Week - 38

Roy Zwiers uit Stieltjeskanaal legde dit mooie moment van Polepole vast op de savanne en heeft daarmee de Wildlands Foto van de Week gemaakt.

Op 11 mei 2021 werd Polepole geboren in het Emmer park. Ze is het tweede girafje dat is geboren sinds de opening van het park en het eerste jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari, die in 2018 op bijna tweejarige leeftijd in Wildlands arriveerden. Polepole betekent rustig aan in het Swahili.

En dat is precies wat ze heeft gedaan. Moeder Ayana liet - waarschijnlijk door haar onervarenheid - de kleine niet drinken. Daarom hebben de verzorgers in Wildlands Polepole een aantal maanden achter de schermen de fles gegeven. Op 8 september was het dan eindelijk tijd voor het giraffenjong om de savanne van Wildlands te ontdekken. En daar zijn deze langnekken niet te missen.

Met een hoogte van 4 tot 6 meter zijn giraffen namelijk de hoogste landdieren ter wereld. Ze hebben een lange nek en lange poten. Vanaf de grond kunnen ze eenvoudig door een raam kijken op de tweede verdieping. De nek van een giraf is al snel 2 meter lang! Toch heeft dit dier hetzelfde aantal nekwervels als mensen: zeven stuks. De nekwervels van een giraf zijn wel een stukje groter.

Zo’n lange nek en lange poten zijn echter niet altijd handig, want bij het drinken moeten giraffen namelijk een heel eind bukken om bij het water van een beek of meer te komen. Dan zijn ze kwetsbaarder voor roofdieren.

Meedoen?

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen met deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1MB - voorzien van je volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl.