Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 71

De foto van vorige week leverde veel reacties op. Veel lezers denken terug aan een fantastische tijd in de speeltuin op de Binnenvree. Ze vonden het een veilige plek om te spelen. Bij Laetis Hermes-Modderman kwamen allerlei leuke herinneringen boven.

,,De geweldige speeltuin op de Binnenvree. Een opa paste altijd op, namelijk de heer Weering. Elk jaar was er een spelletjesdag, met mooi weer in het zwembad. De kabelbaan was prachtig en niet te vergeten: het klimhuis achterin de speeltuin.”

Sylvia Klunder reageert: ,,Ik heb er jaren met veel plezier gespeeld. In 1972 kwam koningin Juliana op bezoek in de speeltuin.” Mevrouw Jonkers weet dat ook nog wel. ,,De koningin heeft toen nog even met mijn zoontje gesproken.” Jan Marc Kok is diverse malen bij de knutselmiddag geweest. ,,Je ziet op de achtergrond de Willibrordusschool, die toen nog gewoon zes lokalen had. We hadden muziek van meneer Ter Wal en de EHBO-lessen werden verzorgd door meneer en mevrouw Warrink.”

Miriam Vrolijk heeft er een heerlijke kindertijd gehad. ,,Er werd altijd veel georganiseerd, het bestuur was zeer actief. Ik herinner me de jaarlijkse spelletjesdag, een reisje naar een kampeerboerderij en een fietstocht met spannende opdrachten onderweg. Als kind vond ik dat geweldig.” Johanna Berentsen-Meijering vindt het de mooiste speeltuin van Coevorden.

Gea de Boer heeft er ook vele fijne uren doorgebracht. ,,Mijn vader zat in het bestuur en was heel actief met sport en spel.” Fenny Brockman ziet rechts op de foto het clubhuis ’t Konamper, waar nog veel gebruik van wordt gemaakt. „Later is een groot clubhuis gebouwd.”

Nick van der Lei ziet wel een aantal gelijkenissen tussen de oude foto en de huidige situatie. ,,Ik heb al meerdere renovaties van de speeltuin meegemaakt. Als kind heb ik hier de nodige uren doorgebracht met het bouwen van zandkastelen. Ook het buurthuis staat nog op exact dezelfde plek. In de loop van de jaren is het pand wel een stuk groter geworden. Dat bord met de naam van ‘t Konamper hangt er nog steeds. Leuk om zo dankzij de Coevorder Courant wat nieuws over de geschiedenis van de eigen buurt te leren.”