Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 70

,,Dit is een foto van de Eendrachtstraat richting de Bentheimerbrug”, schrijft Arend Kleis uit Wierden. Hij voegt eraan toe dat het gebied ‘over de brug’ werd genoemd. Dat kan Fennie Kok-Soetebier beamen. ,,Dit is de straat waaraan vriendinnen woonden en waar we speelden. Mijn vader haalde daar met paard en wagen schillen op.”

Fennie Kok zat twee jaar geleden in de organisatie van de reünie voor oud-inwoners van de wijk, waar zo’n 225 mensen op af kwamen. Ze heeft nog een tip. ,,Meer oude foto’s van de Eendrachtstraat en de Eendrachtwijk zijn op Facebook te vinden op de pagina ‘Ut volk van over de brugge’.”

Volgens Wiecher Pool had groenteboer Schutte zijn winkel aan de andere kant van de straat. De opa en oma van Tineke Korte hebben er gewoond totdat hun woningen werden afgebroken. Astrid Folkersma reageert hierop. ,,Daar hadden ze nogal wat last van muizen. Jet Kikkert hield een muis voor mij tegen, zodat ik die kon pakken bij z’n staart.”

De opa en oma van Grietje Lanja hebben in de Eendrachtstraat gewoond, net als de grootouders van Marga van der Weide. ,,Het was een mooie tijd, want mijn ouders woonden aan de Gramsbergerstraat.” Wiesje Schlepers heeft er eveneens mooie herinneringen aan. ,,Mijn ouders hebben daar een tijdje gewoond en mijn grootouders ook.”

Fenny Brockman heeft van haar derde tot haar elfde op nummer 55 gewoond. Alie Zanting-Vos woonde op nummer 20 en Ria Stoevelaar-Even vele jaren op nummer 34. Henri Scholte ter Horst is aan de Eendrachtstraat op nummer 38 geboren. Berend Kluitenberg weet nog dat op de hoek de supermarkt Coop van de familie Meijering was gevestigd.

,,Ik herken het niet echt meer”, schrijft Dinie Nevels, die denkt dat ze er iets te jong voor is. Ze weet wel dat het de Eendrachtstraat is. ,,Hier woon ik al meer dan dertig jaar.”