Wim Jansen uit Sleen: ‘Carpe diem en geniet van elke dag’

Wim Jansen (64) uit Sleen is eigenaar van Adviesburo Bejan en Jansen Event Sportmanagement. Lees meer over Wim in deze Doorloper.

Een relatie?

„Sinds 1980 getrouwd met Trijntje. We hebben drie dochters en drie kleinkinderen.”

Sleen betekent voor mij:

„Sleen blijft voor mij thuiskomen. Ik ben jaarlijks 70.000 kilometer onderweg door het land, maar rijd met liefde terug naar Sleen. Hier kom ik weg.”

Als ik de baas van Sleen zou zijn, dan: 

„Zou ik de sportverenigingen gaan reorganiseren en meer samen laten werken en meer samen de faciliteiten gebruiken, zowel trainingen als accommodaties. Samen sterker de toekomst in om iedereen op een veilige en gezonde wijze te kunnen laten sporten. Verder moeten we zorgen dat er voor iedereen woningen beschikbaar zijn, koop en huur.” 

Vroeger ging ik stappen in: 

„Emmen (Bon Vivant, Funny Castle, Playtime), Coevorden (Jutstra), Hof van Rolde en Hofsteenge. Nu stappen en eten bij De Deel in Sleen.”

Ik word vrolijk van: 

„Ik sta iedere dag vrolijk op. Mijn werk is mijn hobby. Iedere dag is voor mij uniek en verrassend. En natuurlijk maken onze kinderen en kleinkinderen mij vrolijk.” 

De laatste keer dat ik goed gelachen heb: 

„Ik lach eigenlijk wel veel, maar de weekenden weg met mijn schoonzonen hebben mij veel lachbuien opgeleverd, zowel tijdens het fietsen als aan de bar.”

En dat ik huilde ook… 

„We hebben laatst het NK tijdrijden mogen organiseren voor de mannen en vrouwen professionals in Emmen. Eindelijk na veertien maanden weer een topevenement voor ons en de deelnemers. Na afloop zeker een traantje gelaten.”

Hekel aan: 

„Eigenlijk heb ik nergens een hekel aan. Heb in de loop der jaren na vele ups en downs geleerd iedereen te respecteren. En ik heb zeker een hekel aan vis.”

De mooiste muziek is voor mij: 

„Ik ben heel breed geïnteresseerd en bezoek veel concerten van André Rieu tot Metallica. Pinkpop is vaste prik. En onze vriend David Owens uit Dublin komt in november weer naar Sleen. Is een aanrader.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Lekker mijn joggingpak aan, de dag doorspreken, nog een beetje doorwerken en een lekker wijntje drinken. Ook een aantal avonden een rondje op de racefiets of mountainbike.” 

Mijn favoriete vakantiebestemming is: 

„Rondje met de camper ergens in Europa. En ook Curaçao, waar we al vaak zijn geweest.” 

Een lintje voor en waarom: 

„Ik heb niet zoveel met lintjes. Heb veel bewondering en respect voor iedereen die zich inzet voor de maatschappij en medemens. Zowel in bijvoorbeeld de zorg als in de sport. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons allemaal en verdienen een dikke pluim.” 

Wat ik vroeger wilde worden, is: 

„Aannemer - net zoals mijn opa - en dat is bijna gelukt.. Al is het runnen van een beton technisch adviesburo (al 25 jaar) en Jansen Event Sportmanagement (al 13 jaar) iets anders dan een aannemersbedrijf. Maar het blijft ondernemen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met: 

„Met het organiseren van heel veel mooie evenementen. Van klein tot heel groot. Nationaal en internationaal (een uit de hand gelopen hobby). Ook oppassen op onze kleinkinderen is schitterend mooi. En natuurlijk op pad in de camper met Trijntje.”

Een hoogtepunt is: 

„Ik heb geleerd dat je van het leven moet genieten - met ups en downs - en dat elke dag een nieuw hoogtepunt is. Carpe diem en geniet van iedere dag, met elkaar, voor elkaar.”

Nog iets om te delen? 

„Onze bedrijven zijn uniek voor de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe. Bejan houdt zich bezig met engineering van beheer en onderhoud van beton, met opdrachtgevers in heel Nederland. Jansen Event Sportmanagement organiseert wielerevenementen, waaronder de Steven Rooks Challenge, de Bauke Mollema Tocht, Geopark Hondsrug Classic, NK tijdrijden voor de profs en clinics voor bedrijven.”