Anneke van Engen uit Sleen: ‘Ik heb het mooie werk van mijn vader kunnen overnemen’

Anneke van Engen-Scholte (66) uit Sleen gaat na jarenlang werken bij toeristische instanties genieten van haar pensioen. Haar laatste officiële werkdag is woensdag 30 juni. Tot 1 juli is zij coördinator van de Tourist Info’s bij Magisch Drenthe in de gemeente Coevorden. Lees meer over Anneke - zij zag het levenslicht in Erm - in deze Doorloper.

Een relatie?

,,Al jaren getrouwd met Ep van Engen.”

Sleen betekent voor mij:

,,Een gezellig dorp waar de mensen klaarstaan voor een ander. Je wordt begroet wanneer je elkaar tegenkomt in het dorp met ‘hoi en moi’.”

Als ik de baas van Sleen zou zijn, dan:

,,De baas zijn past niet bij mij, je moet het samen doen. Misschien een beetje reuring in het dorp wanneer dit straks weer mogelijk is.”

Vroeger ging ik stappen in:

,,We kwamen met een paar vriendinnen altijd bij elkaar thuis of gingen oppassen. De jongens wisten ons wel te vinden!”

Ik word vrolijk van:

,,Dat ik met plezier naar mijn werk kon gaan, maar helaas ga ik per 30 juni met pensioen. Ik heb het 25 jaar met heel veel plezier mogen doen. Het promoten van ons prachtige gebied en ons mooie Drenthe.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Vorig weekend voor het eerst weer op bezoek geweest bij onze zoon Nanko en gezin in Helmond (jaar geleden in juni 2020 was de laatste keer). Wat een plezier met onze kleinzonen Bram en Stijn.”

En dat ik huilde ook…

„Het overlijden van mijn moeder en de broer van Ep. Lieve mensen verliezen doet pijn.”

Hekel aan: 

„Mensen die hun afspraken niet nakomen.”

De mooiste muziek is voor mij: 

„Ik kan genieten van Boudewijn de Groot en Guus Meeuwis maar ook de van de 3JS. Vooral het laatste nummer van Jan Dulles is voor mij een kippenvelmoment”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is: 

„Mijn man Ep een dikke knuffel geven en samen de dag doornemen.” 

Mijn favoriete vakantiebestemming is: 

„Ik vind het heerlijk om in ons eigen land op vakantie te gaan. Voorkeur gaat uit naar het prachtige eiland Terschelling en de Veluwe.” 

Een lintje voor en waarom:

„Moeilijk, hoor. Volgens mij doet iedereen zijn of haar uiterste best om er iets goeds van te maken in zijn/haar leven. Maar moet ik iemand voordragen dan zijn dat wel mijn drie zusjes. Tijdens de eerste coronaperiode hebben wij onze moeder opgehaald uit het verzorgingstehuis en haar samen verzorgd bij een van mijn zussen thuis. Dit was echt qualitytime om nooit meer te vergeten!”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Toen ik jong was wilde ik graag zuster worden, maar ik heb het mooie werk van mijn vader kunnen overnemen bij de VVV in Sleen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Heerlijk fietsen met Ep, puzzelen en het lezen van een goed boek. Naar de BMX-wedstrijden gaan van onze kleinkinderen Niek en Iris, maar ook de voetbalwedstrijden van Nederland volgen tijdens het EK.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Dat wij gezond en gelukkig mogen zijn samen met ons gezin en familie. Uiteraard de geboortes van onze lieve kleinkinderen.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?

„Als Toerist Info-medewerker zou ik graag willen zeggen: mensen kijk om je heen. Geniet van alle leuke, prachtige dingen in de gemeente Coevorden. Ga eens met een jeep op safari in Gees of beleef de historie van Coevorden tijdens een stadswandeling.”