Cristine Radius uit Coevorden: ‘Ik wil heel graag een keer de Zwarte Cross meemaken’

Cristine Radius is 22 jaar en woonachtig in Coevorden. Ze zag het levenslicht in de Filipijnen. ,,Dat is echt een prachtig land om op vakantie te gaan”, zegt Cristine. De Coevordense volgt een gecombineerde opleiding verzorgende-IG en maatschappelijke zorg. Lees meer over Cristine in deze Doorloper.

Een relatie?

,,Ja, met een lieve kerel! Als hij slaapt.”

Coevorden betekent voor mij:

,,Thuis.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

,,Ik zou zelf niet graag de baas willen zijn, maar als het moet dan zou ik het verder zo laten.”

Vroeger ging ik stappen in:

,,Ik ging niet vaak op stap, ik zat en zit liever thuis of bij vrienden. Saai hè? Ik ging vroeger wel in Emmen op stap naar de Zwetser en de Brasserie en naar evenementen zoals de Gouden Pijl en C’est la Vie. Ik wil zelf nog heel graag een keer de Zwarte Cross meemaken.”

Ik word vrolijk van:

,,De lieve mensen om mij heen en ook van hotdogs!”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

,,Toen ik in de trein zat en aan de grap van de zwager van mijn vriend dacht. Een postbode gooit een brief in de bus en dan vraagt de buschauffeur: ‘Wat doe jij nou?’. Zo slecht dat het gewoon grappig is.”

En dat ik huilde ook…

,,De laatste keer dat ik huilde was omdat ik aan privézaken dacht, die ik in het verleden heb meegemaakt. Dit zijn helaas geen fijne herinneringen. Ik huil niet vaak, maar soms gaan mijn gedachten iets te ver terug in de tijd.”

Hekel aan:

,,Mezelf niet kunnen zijn bij bepaalde mensen, het voelt voor mij dan zo ongemakkelijk dat ik mezelf direct terugtrek. Daarnaast mensen die alles beter weten en zichzelf helemaal geweldig vinden heb ik ook een hekel aan. Ook heb ik een hekel aan bananen.”

De mooiste muziek is voor mij:

,,Ik vind alle muziek van de jaren ‘60 tot ’80 wel mooi.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn studie thuiskom, is:

,,Iedereen die thuis is begroeten en achter mijn laptop schoolopdrachten maken voor de komende weken. Het nieuws lezen of naar mijn aquarium kijken en mijn best doen de vissen in leven te houden.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

,,Ik kan niet kiezen tussen Praag en de Filipijnen, maar ik zou nog dolgraag naar Egypte willen. Dit lijkt mij hoe dan ook een interessant en leuke land om op vakantie te gaan en het schijnt dat je bij Sharm el Sheikh prachtig kan duiken en snorkelen. Snorkelen en duiken mis ik vooral.”

Een lintje voor en waarom:

,,De zorg en vrijwilligers, vooral in deze tijden gun ik ze veel rustmomenten. Niet alleen de zorg en vrijwilligers natuurlijk, maar alle vakmensen die hun best doen in deze moeilijke tijden.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

,,Beroepsgericht had ik erg veel keuzes die mij wel interesseerden. Maar ik vind ICT ook erg interessant en ook omdat ik soms wel handig ben met computers. Daarnaast natuurlijk verpleegkundige, maar hierover heb ik lang getwijfeld. Ik heb het niet doorgezet omdat ik dacht dat het niveau voor mij iets te hoog lag. Daarom bevalt mijn huidige opleiding prima. Mijn visie is wel door te gaan studeren en mezelf te specialiseren in het vakgebied.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

,,Werken, met mijn vriend heel lang series kijken of met vrienden afspreken.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

,,Twee uur lang snorkelen op het eiland Dauin in de Filipijnen. Mijn hele rug was wel verbrand, maar dit was het waard.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?

,,Mij niet bellen.”