Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 65

Gezien de weinige reacties riep de foto van vorige week bij de lezers van deze rubriek niet zoveel herinneringen op. ,,Het is de hoek op de Spoorsingel, de bunker is al weg. Hier lag onze blauwe kano altijd”, schrijft Hans Veldhuis.

De familie Koster ziet rechtsachter het KPN-gebouw en links de parkeerplaats van het pand waar vroeger Super de Boer, C1000 en de Jumbo waren gevestigd. Tegenwoordig is daar de Action te vinden.

Volgens Hans Veldhuis is de parkeerplaats net niet meer zien. ,,Als ik goed kijk zie ik nog wel ons huis, dat was nummer 18.” Volgens Gerrie Blokzijl is de foto genomen vanaf de Gramsbergerstraat. Hij ziet de buitenafdeling van Hommo Koster. Gé Warming herkent het voormalige pand van Kleis. ,,Daar zijn wij ons bedrijf begonnen.”

Arnold Assen denkt dat de foto vanaf de aardappelmeelfabriek is genomen, richting de oude Hommo Koster. ,,In de verte zie je nog de Bentheimerbrug.” Annie Meijerink en Nico Bakker kunnen zich nog wel herinneren dat Hommo Koster daar ook de slijperij had. ,,Dat was het stekkie van Roel Kip.”

Ook Egbert Krikke weet nog goed dat Hommo Koster aan de Spoorsingel zat. ,,Op de foto zie je ook nog het PTT-gebouw en de Bentheimerbrug. Daar was vroeger ook het bandenbedrijf van de Joodse familie Stein gevestigd. Johnny Stein was mijn vriendje. Vroeger was dit gebied mijn favoriete speelterrein aan het water met een bunker en stootblokken voor het spoor.”

Wiecher Pool was aan de Spoorsingel ook vaak te vinden, maar dan om een partijtje te voetballen. De bunker die op de hoek van de Spoorsingel stond, is in 1986 gesloopt.