Ribal geeft bijzondere kijk op zijn leven in expositie ‘The Gap’ in CBK Rensenpark

In CBK Rensenpark in Emmen is tot en met zondag 27 juni de expositie ‘The Gap’ te zien. In deze tentoonstelling geeft Ribal, die in het AZC in Emmen woont, een bijzondere kijk op zijn leven in Nederland.

Ribal kwam een aantal jaren geleden als vluchteling naar ons land. In ‘The Gap’ neemt hij de bezoeker mee in zijn verhaal aan de hand van foto’s, 3D-modellen en een indrukwekkende animatiefilm. De titel verwijst naar de kloof die hij ervaart. De kloof waarin je leeft in het onbekende, tussen een verleden waar je niet naar terug kunt en een onbekende toekomst.

Ribal: ,,Deze woorden veranderden de manier waarop ik met fotografie omging. Ik ontdekte dat de schoonheid van een foto alleen niet genoeg is. Mijn foto’s moeten een boodschap hebben en zo mijn innerlijke gevoelens laten zien. Ik ben geboren als stateloze Palestijnse vluchteling. Van jongs af aan had ik een reisdocument voor vluchtelingen, maar ik nooit bewust zo ervaren dat dit eigenlijk een permanente versie van ‘The Gap’ was. En hier ben ik dan, ik leef mijn leven als asielzoeker, een reis op zoek naar een veilig thuisland. In de afgelopen jaren heb ik in verschillende asielzoekerscentra in Nederland gewoond. Ik maakte daarvan veel mooie foto’s. Ik woon nu in AZC nummer zeven.”

CBK Rensenpark is geopend op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Vooraf reserveren via cbkemmen.nl.