Rijkswaterstaat plaatst proefstelling Zonneroute bij Van der Valk hotel in Emmen

Om inwoners alvast een beeld te geven van de Zonneroute die langs de A37 moet komen, plaatst Rijkswaterstaat vanaf 9 juni een proefopstelling van de zonnepanelen op het parkeerterrein van het Van der Valk hotel in Emmen.

Met het aanleggen van de Zonneroute moet er groene stroom worden opgewekt met zonnepanelen langs de A37. Het traject loopt door de gemeenten Coevorden, Hoogeveen en Emmen.

Kleuren

De proefinstallatie laat geïnteresseerden zien welke kleuren de zonnepanelen krijgen langs de Zonneroute. De kleuren representeren de verschillende landschapstypen in de Drentse natuur. ‘Met deze proefopstelling geven we in de praktijk een beeld van de kleuren van de panelen. Een manier om het praktisch te laten zien en om uitleg te kunnen geven aan iedereen die daar behoefte aan heeft’, zegt gedeputeerde Tjisse Stelpstra.

De proefopstelling is geplaatst door drie verschillende leveranciers van zonnepanelen en is vrij toegankelijk. De installatie is tot en met 18 juni te bekijken. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van de provincie Drenthe aanmelden voor een persoonlijke uitleg over de proefopstelling.

De provincie Drenthe organiseert later een informatieavond voor inwoners van Parc Sandur en Erica.