Rutger Schepers uit Coevorden: ‘Omring jezelf zoveel mogelijk met positiviteit’

Rutger Schepers is manager bedrijfscatering bij Van ‘t Hooge in Hoogeveen. Lees meer over de 44-jarige Coevordenaar in deze Doorloper.

Een relatie?

„Gelukkig getrouwd met Miranda Schepers. We hebben twee kinderen: Thijs en Roos.”

Coevorden betekent voor mij:

„Thuiskomen, veilig voelen en de plaats waar ik elk hoekje denk ik wel ken.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Zou ik ervoor zorgen dat de binnenstad weer in de lift zou komen. Coevorden werd vroeger ‘de hoofdstad van Drenthe’ genoemd en dit is gaandeweg langzaam verdwenen, wat ik erg jammer vind. Ik zou proberen er weer een bruisende stad van te maken.”

Vroeger ging ik stappen in:

„ In Café de Poort heb ik prachtige tijden beleefd en hele mooie, fijne herinneringen ‘liggen’. Verder ging ik vaak naar Smithy’s Palace, het Stuupke, op kroegentocht in Coevorden en in Zak (Uelsen) was ik wekelijks te vinden.”

Ik word vrolijk van:

„Tochten op ons bootje, avonturen beleven met mijn gezin, met mijn bijen bezig zijn en de natuur elk seizoen zien veranderen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Dat is een paar dagen geleden toen ik mijn Duitse vrienden weer mocht zien na elkaar acht maanden (door corona) niet gezien te hebben.”

En dat ik huilde ook…

„Ik ben best een emotioneel persoon en kan al huilen tijdens de film Bambi. Soms huil ik van verdriet of frustratie, maar ook als ik vreselijk hard moet lachen.”

Hekel aan:

„Mensen die zich beter voordoen dan een ander. Ik zie elk mens als gelijk, ongeacht bankrekening, opleiding of niveau.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik heb vroeger veel mogen draaien op feesten en partijen als dj en heb zoveel muziek, die ik leuk vind. Het ligt een beetje aan mijn stemming. Ik kan heerlijk meezingen met Nederlandstalige hits, uit mijn plaat gaan op hardcore en hits uit de 90’s, mediteren op psychedelic trance en Estas Tonne, ontroerd zijn door ballads of chillen op reggae.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:

„Werkkleding uit, iets makkelijks aantrekken (huispak of korte broek), bijkletsen thuis, klompen aan en een rondje fietsen met de honden.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„We staan al zo’n acht jaar op camping de Blauwe hand te Wanneperveen, middenin prachtige natuurgebieden waar we veel boot- en wandeltochten maken. Een stukje paradijs hier om de hoek. Ook gaan we als gezin graag de grens over richting Duitsland of Frankrijk.”

Een lintje voor en waarom:

„Om daar specifiek één persoon voor aan te wijzen vind ik erg moeilijk. Het zijn er zoveel. Ik gun iedereen een lintje die het hart op de juiste plek heeft, iets over heeft voor een ander, een ieder in zijn waarde laat en de wereld een stukje mooier maakt.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Journalist.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Buiten zijn, wandelen met de honden, op het water zijn, plezier maken met mijn gezin en op het Klooster bij de Poort van Coevorden mag ik met twee andere imkers bijen houden (Facebook, Coevordense kloosterhoning). Dit project is in aanbouw - in samenwerking met de gemeente Coevorden - en we zijn druk bezig om de biodiversiteit in deze regio te verhogen. Dit doe ik met heel veel plezier en vind het heerlijk om op de bloemen/bijenweide met de tuin bezig te zijn. Ook word ik erg vrolijk van dippen in ijswakken tijdens de winter, waarna ik heerlijk de sauna induik.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Het ontmoeten van mijn vrouw, waar ik al achttien jaar erg gelukkig mee ben en uiteraard de geboorte van onze kinderen. Ook de stap om mijn vaste baan op te zeggen en Casa Delicias te beginnen, wat ik toch bijna acht jaar heb mogen doen. Hier heb ik zoveel fijne mensen door ontmoet, waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben. Door deze ervaring heb ik nu ook een fantastische baan bij Van ‘t Hooge catering en probeer ik elke dag weer mijn enthousiasme over te brengen op ons personeel.”

Nog iets om te delen met de lezers van deze krant?

„Omring jezelf zoveel mogelijk met positiviteit en negeer negatieve energie om je heen. Dit maakt het leven denk ik een stuk makkelijker. Tegenwoordig heeft iedereen een mening, waar social media een makkelijk medium voor is. Mijn motto is ‘leven en laten leven’ en kun je aan bepaalde situaties niets veranderen: laat het dan los. Wees lief voor een ander, want aardig zijn kost niets. Don‘t worry, be happy!”