Kids in Gees werkt samen met Buurtsportcoaches Gezond Coevorden: binnenkort vier keer sport en spel in esdorp

Er was een tijd dat Gees twee basisscholen had, maar tegenwoordig gaan de kinderen uit het esdorp naar scholen in de omgeving. Om deze groep meer met elkaar te verbinden, gaat Kids in Gees samenwerken met de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden, die vallen onder de vlag van Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Aanjagers van Kids in Gees zijn de dorpsbewoners Heline Kuiper-Pit en Nathalie Euving-van Gestel. Zij startten tijdens de coronacrisis met Kids in Gees om in het dorp leuke activiteiten aan te kunnen bieden en kinderen dus een verzetje te geven. ,,Door de samenwerking met Maatschappelijk Welzijn Coevorden kunnen we eind deze maand en begin juli een reeks van activiteiten organiseren”, vertellen Euving en Kuiper desgevraagd.

Buurtsportcoach Patrick Ridderbos is in elk geval van de partij binnenkort op het terrein van de voormalige openbare basisschool De Klimop aan de Wethouder H. Euvingstraat. „We zoeken altijd de samenwerking met bijvoorbeeld lokale partijen, sportclubs en initiatieven”, zegt Coevordenaar Ridderbos. „Bij alles op het gebied van gezondheid en sportiviteit proberen we aan te haken als team van vier buurtsportcoaches.”

In Gees wonen dus zeer zeker kinderen, maar een ontmoetingsplek is er niet echt. Mede daarom gaan Kids in Gees en Buurtsportcoaches Gezond Coevorden dus samen sport en spel organiseren. ,,Want sport is zo’n mooie manier om te verbinden. Voor sport heb je geen woorden nodig, maar alleen daden”, weet Ridderbos. „Deze sportactiviteiten vormen een prachtige manier om kennis te maken en kinderen vinden sport echt leuk. Zij mogen zelf met input komen. Graag zelfs, maar we beloven een leuk aanbod met onder meer lasergame.”

Goed op de hoogte

Euving is goed op de hoogte van de bouwplannen op het terrein van de voormalige school, waar woningen komen te staan. „Als het goed is, komt er duizend vierkante meter vrij op deze locatie. Wie weet kan daar in de toekomst permanent ruimte ontstaan voor een kleine speeltuin. We willen daarover graag in gesprek met Plaatselijk Belang Gees.”

Deelname is voor kinderen die ‘uit de luiers zijn’ tot en met de leeftijd van 13 jaar. De data zijn: 17 en 24 juni en 1 en 8 juli van 15.30 tot 16.30 uur. Aanmelden is niet nodig om de drempel zo laag mogelijk te houden.

Kids in Gees blijft ook in de toekomst actief voor de tientallen kinderen die Gees telt, maar deze vier momenten vormen een extra boost om de jonge deelnemers leuke activiteiten te bieden aan de vooravond van de langverwachte zomervakantie.