Jeanine Hessels uit Coevorden: ‘Leef met een lach, geniet én pluk de dag!’

Jeanine Hessels is 36 jaar en woonachtig in Coevorden. De geboren Groningse is gewichtsconsulent bij The 1:1 Diet met Jeanine Hessels. „Ik heb twee praktijken: in Ommen en in Nieuw-Amsterdam. Daarnaast ben ik flexmedewerker binnen de Baalderborg Groep in Hardenberg. Lees meer over Jeanine in deze Doorloper.

Een relatie?

„Al ruim zestien jaar met Ariën. Samen hebben wij twee fantastische zoons.”

Coevorden betekent voor mij:

„Wij wonen op de Ossehaar, een heerlijke plek voor zowel ons als voor de kinderen. Onze lieve vrienden wonen naast ons en met de ruimte achter ons huis hebben we soms het gevoel op het platteland te wonen, met alle gemakken van de stad in de buurt.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Zou ik er een nieuw sportcomplex neer willen zetten, met een grote sporthal waarin bijvoorbeeld de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gespeeld kan worden. Daarnaast een atletiekbaan en uiteraard een buitenbad.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Vooral Roadhouse en Zak.”

Ik word vrolijk van:

„Dat kunnen hele kleine dingen zijn, zoals door een opmerking van één van onze kinderen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Ik lach iedere dag, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd zeg ik altijd.”

En dat ik huilde ook…

„Dat was tijdens de crematie van mijn opa.”

Hekel aan:

„Onrecht.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik houd van heel veel soorten, de radio staat vaak aan op Radio 538.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Een kus aan Ariën en de kinderen geven en een aai over de bol van onze hond.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Als de zon maar schijnt en er zee in de buurt is. We gaan altijd naar een andere plek en proberen dan zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Dit jaar hopen we naar de Cote d’Azur te gaan.”

Een lintje voor en waarom:

„Dat zou ik echt niet kunnen zeggen. Ik heb wel bewondering voor vrijwilligers, die elke week weer veel tijd en energie stoppen in de eigen vereniging. Dit vaak naast hun eigen baan en gezin.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Dat waren heel veel beroepen: politieagent, kapster en stewardess. Uiteindelijk heb ik veertien jaar in een Forensisch Psychiatrisch Centrum gewerkt als (coördinerend) sociotherapeut.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Vooral met genieten van ons gezin. Ik sta langs de lijn op zaterdag (nu achter het hek uiteraard als dat mogelijk is), zit in de medezeggenschapsraad van obs De Buitenvree en zit in het bestuur van atletiekvereniging AVC de Veste. Ik wandel veel met onze hond en probeer minimaal twee keer per week te sporten om zelf ook een beetje fit te blijven.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Naast de geboorte van de kinderen - wat natuurlijk wel cliché is - is een hoogtepunt toch wel dat ik ontslag heb genomen na veertien jaar voor de overheid gewerkt te hebben, om voor mijzelf te beginnen als gewichtsconsulent. Ik was zelf veel afgevallen en wilde graag andere mensen net zo blij maken als dat ik was en nog steeds ben. Voor meer informatie hierover: bekijk de website www.1op1dieetjeaninehessels.nl.”

Nog iets om te delen?

„Leef met een lach, geniet en pluk de dag!”