‘Good-old’ VCG-doelman Sander van der Sleen (43) blijft beschikbaar

Het prestatief voetbal lijkt voor Sander van der Sleen nog geen gesloten boek. Als de vacature voor doelman van de hoofdmacht van VCG niet kan worden ingevuld, laat de 43-jarige routinier de zaterdag vijfdeklasser uit Geesbrug niet in de steek.

,,Voor komend seizoen hoop ik echter nog altijd dat we een jeugdige doelman kunnen strikken. Dat is toch de meest ideale situatie”, zegt Van der Sleen, die dan naast keepertrainer ook beschikbaar blijft als reserve-doelman.

Gemotiveerd

Op Van der Sleen, die sinds 2000 in Geesbrug woont, werd dit seizoen ook al een beroep gedaan. Youri Smit koos voor ‘d Olde Veste uit Steenwijk en op dat moment bleek er geen vervanger beschikbaar. Bij zijn stand-in bleek de doelman direct klaar voor het grote werk.

,,Ik ben nog altijd gemotiveerd en heb de handschoenen weer opgepakt. Ik moet zeggen: het viel mij 100 % mee. Ik was topfit en baalde er dan ook van dat het seizoen in een zo vroeg stadium werd afgebroken vanwege corona.”

vv Hoogeveen en sv Pesse

Sander van der Sleen komt uit een rasechte vv Hoogeveen-familie. Hij doorliep er alle jeugdteams en maakte op 19-jarige leeftijd - na een seizoen in de tweede selectie van vv Hoogeveen - de overstap naar sv Pesse (zon).

,,Ik heb jarenlang met veel passie en plezier in de hoofdmacht van de Pessenaren gekeept en vervolgens tot vijf jaar geleden afgebouwd in het derde elftal. Mijn beide zoons spelen al vanaf de jongste jeugd bij VCG en ik heb zodoende al wel een redelijk verleden bij de club uit Geesbrug. Ik ben er jeugdtrainer geweest en heb jongens onder mijn hoede gehad waarmee ik nu samen in de hoofdmacht speel. Dat is best wel een bijzondere ervaring.”

Complete keeper

Met al zijn routine is Van der Sleen een complete keeper en altijd op een positief coachende manier aanwezig. Hij noemt het realistisch dat VCG komend seizoen aanspraak kan maken op een promotieplek. “Hoewel we een heel jonge groep hebben, denk ik dat een niveau hoger haalbaar is. De stap naar de 4e klasse is echter lastiger dan er te blijven”, weet Van der Sleen.

Trots op trainingsopkomst

De doelman ziet in de trainingsopkomst en de inbreng van trainer-coach Harjo van der Valle dat VCG op de goede weg is.

,,Harjo heeft er alles aan gedaan om ook tijdens de coronapandemie het programma zo creatief mogelijk in te vullen. De trainingsopkomst is daardoor altijd goed gebleven en dat is een bevestiging dat de prestatiedrang groot is. Het enige wat nog mist is een jonge talentvolle keeper waar VCG in de toekomst mee vooruit kan. We hebben gewoon een veelbelovende voetballende ploeg, die de komende jaren echt stappen kan gaan maken.”