Coevorder zaalclubs hopen snel op verdere versoepelingen

Ook voor de zaalclubs in de gemeente Coevorden komt er gelukkig wat licht in de coronacrisis. Vanaf woensdag is er toestemming de deuren te openen.

Weliswaar in eerste instantie voor zaalsporters tot en met 17 jaar, maar er is in ieder geval een begin.

Volleybalvereniging Dalen

Het bestuur van Volleybalvereniging Dalen is blij dat er weer leven in de brouwerij komt. ,,Met name richting het nieuwe seizoen na de zomer is dit een belangrijk signaal. Uiteraard hadden we graag gezien dat de leeftijdsgroep hoger had gelegen, zodat we de meeste leden weer als vanouds kunnen faciliteren. We houden de verdere versoepelingen vanuit regering nauwlettend in de gaten en acteren hierop wanneer de ruimte het toelaat.”

De Daler volleyballers, waarvan de hoofdmacht in de derde divisie uitkomt, hebben bepaald niet stilgezeten. Vanaf maart wordt er weer volop getraind op en nabij de beachvelden op het Daler sportpark.

Verder is het bestuur inmiddels volop bezig met voorbereidingen op het komend seizoen. ,,De teamindelingen worden gemaakt, zalen zijn gehuurd en de trainers en leiders zijn geregeld.”

Vlak voordat de sporthallen op slot moesten heeft de Daler club nog een nieuw jeugdig recreantenteam geformeerd. „We zijn trots op het feit dat we in de afgelopen maanden bijna geen ledenverlies hebben geleden. Dat zegt iets over de betrokkenheid en clubliefde”, aldus het bestuur.

Vonk Coevorden

,,Dit is heel goed nieuws voor ons”, reageert voorzitter Rolf van der Veen van Vonk Coevorden opgetogen. ,,De afgelopen tijd hebben we waar mogelijk in de buitenlucht de volleybaltrainingen afgewerkt. Helaas was dit vanwege de wisselende weersomstandigheden niet altijd ideaal. We zijn daarom erg blij dat dat in ieder geval de jeugd tot en met 17 jaar weer onder de vertrouwde condities kan gaan trainen.”

TVC

De jeugdleden van TVC hebben het schoolplein van de Brede School en de open loods bij Tuindeco in Coevorden weer ingeruild voor de sporthal. Tot opluchting van trainer-coach Ria de Jong.

,,Gelukkig kan de jeugd weer volop in de zaal trainen. Dat scheelt veel gesjouw van toestellen en materiaal. Voor turners van 18 jaar en ouder moeten we nog improviseren, maar daar redden we ons ook wel mee. We hebben goede hoop dat begin juni verdere versoepelingen van kracht worden.”

Buitensporten mag vanaf morgen weer

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen vanaf woensdag 19 mei weer in groepsverband in de buitenlucht sporten. Er mag gesport worden in groepen van hooguit dertig personen, mits zij 1,5 meter afstand houden. Voor personen onder de 27 jaar waren de regels al versoepeld. Ook hier zijn wedstrijden en publiek nog niet toegestaan.

Sportscholen en binnenzwembaden gaan weer open

Daarnaast kunnen sportscholen en binnenzwembaden weer open. Maximaal dertig mensen mogen tegelijk binnen. De kleedkamers en douches moeten bij sportscholen dicht blijven, bij zwembaden mag je je wel in de kleedkamer omkleden.