Gerrie Tiesinga uit Coevorden: ‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’

Gerrie Tiesinga is 34 jaar en woont in Coevorden. De geboren Veendamse is als zelfstandig ondernemer eigenaar van de webshop Sweet Little Sunshine. Lees meer over Gerrie in deze Doorloper.

Een relatie? 

„Ja, ik ben al negen jaar heel gelukkig getrouwd met de liefste buurjongen: Albert Tiesinga! Samen hebben wij de drie leukste kinderen.”

Coevorden betekent voor mij: 

„Vrienden en familie dichtbij, makkelijk bij elkaar langskomen en even vragen hoe het is. Ook de zoete inval bij ons thuis is iets waar ik heel erg van kan genieten.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Zou ik proberen het winkelcentrum wat levendiger te maken. Door winkelpanden voor startende ondernemers toegankelijker te maken, denk ik dat meer mensen het wel aandurven om een nieuwe onderneming te starten. Pop-up stores vind ik persoonlijk een heel leuk initiatief. Zo kun je - als het straks weer kan en mag - echt gezellig winkelen in Coevorden. Dus ook een tip voor de eigenaar van de Gansehof: verlaag de huur en het huurtermijn. Zo wordt ook de Gansehof weer gezellig!”

Vroeger ging ik stappen in: 

„Als ik ging stappen was dat in Roadhouse. Verder week ik wel vaker uit naar Emmen.”

Ik word vrolijk van: 

„Energieke en blije mensen. Samen met mijn gezin leuke dingen ondernemen en de prachtige en levendige verhalen van mijn kinderen. Maar ook het starten van mijn eigen onderneming en de leuke reacties van klanten vind ik geweldig. Kortom, er is heel veel wat mij vrolijk maakt.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed! 

„Ik lig heel vaak in een deuk om de moppen van mijn oudste dochter, maar ook de uitspraken van de jongste twee zijn hilarisch. En laatst tijdens de online pubquiz met vrienden. Hoe jammer het ook is dat we elkaar nu niet zoveel live zien, toch was het online ook gezellig.”

En dat ik huilde ook… 

„Laatst nog toen ik bovenstaande foto op Instagram zette van mij samen met mijn moeder en zusje toen we de bestellingen van mijn webshop aan het inpakken waren. Zo fijn zo samen! Helaas moet ik mijn ouders binnenkort weer missen, want dan gaan ze weer terug naar het midden van Duitsland, waar ze een prachtig hotel runnen. Door Covid-19 moesten de deuren tijdelijk dicht, wat natuurlijk verdrietig is, maar ondertussen hebben we als gezin enorm genoten van het zolang en zoveel samen kunnen zijn in Nederland. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze tijd, maar het gemis straks is wel weer taai.”

Hekel aan: 

„Mensen waarbij het glas altijd halfleeg is. Soms zeg ik: Nederland is af. Mensen gaan nu soms zeuren om dingen die er niet toe doen. Jammer en ontzettend zonde van de tijd!”

De mooiste muziek is voor mij: 

„Ik ben toch wel een old school hiphop fan. Heerlijk dansen op deze muziek als we weer eens met vrienden de Party-time hebben afgehuurd. Hopelijk kan het snel weer!”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is: 

„Ik werk thuis, dus bij ons loopt alles door elkaar. Maar ik probeer mijn focus vooral op de opvoeding van onze kinderen te leggen. Leuke dingen doen en vooral tijd en aandacht hebben voor de kinderen is wat ik heel belangrijk vind.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is: 

„Ik ben verliefd geworden op Amerika, want 4,5 jaar gelden hebben we daar drie maanden gewoond en dat was fantastisch! We hebben zoveel beleefd, het was echt een ervaring voor het leven. We hebben het er samen nog heel vaak over.”

Een lintje voor en waarom: 

„Met stipt op één: mijn lieve ouders, die heel hard werken in hun prachtige hotel in Duitsland en als ze in Nederland zijn altijd voor ons klaarstaan met verbouwingsklussen, met hulp voor mijn webshop en oppassen op onze kinderen. Helaas is het hotel momenteel compleet stilgelegd door de pandemie, maar straks gaan ze weer van start. Dus zoek je nog een leuk vakantie adresje? Bekijk www.hotel-niedersachsen-harz.de.”

Wat ik vroeger wilde worden, is: 

„Verloskundige, maar helaas ben ik drie keer uitgeloot voor deze opleiding. Uiteindelijk heb ik pedagogiek gestudeerd.”

Ik vul mijn vrije tijd in met: 

„Genieten van de kleine dingen, leuke dingen doen met mijn gezin, een wijntje drinken met familie en vrienden, maar ook leuke nieuwe dingen ontwerpen en bedenken voor mijn webshop.”

Een hoogtepunt in mijn leven is: 

„Hoe cliché ook: het moeder mogen worden van mijn drie kinderen is echt een droom die uitkwam. En natuurlijk trouwen met de liefste, wat een fantastische dag was dat.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant? 

„Kijk naar de mooie dingen in het leven, de mensen om je heen, kansen en mogelijkheden. Dat maakt jouw leven rijk en mooi! Het leven is een feestje, maar je moet wél zelf de slingers ophangen. En zoek je een leuk kraam-cadeau? Check dan mijn trots: www.sweetlittlesunshine.nl.”