Leonie Toussaint uit Coevorden: ‘Sta soms ook even stil bij het kleine geluk’

Leonie Toussaint-Oudhuis is 34 jaar en woont in Coevorden. „Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als uitvaartverzorger en spreker bij uitvaarten en uitvaartcoördinator, ben ik deze maand begonnen bij de gemeente Emmen. Hier ondersteun ik het cluster dat zich bezighoudt met begrafenissen in de gemeente op administratief en coördinerend vlak.” Lees meer over Leonie in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ik ben getrouwd met Leon (echt waar, we zouden qua namen zo een komisch duo kunnen zijn). Samen hebben we twee kinderen: Jurrian en Jasmijn.”

Coevorden betekent voor mij:

„De plek waar ik mij thuisvoel. Afgezien van mijn studentenjaren in Groningen woon ik mijn hele leven al in Coevorden. Voor mij staat Coevorden voor een fijne woonplaats met familie en vrienden in de buurt.”

Als ik de baas van Coevorden zijn, dan:

„Zou ik me inzetten voor een schonere gemeente. Ik erger me regelmatig aan de hoeveelheden afval die zomaar op straat gegooid zijn. Hondenpoep op de stoep of in grasvelden waar ook veel kinderen spelen is ook iets waar ik een ontzettende hekel aan heb.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Meestal ging ik met mijn vriendinnen naar Roadhouse. Voorafgaand samen optutten en een drankje drinken en dan tot diep in de nacht dansen.”

Ik word vrolijk van:

„Familie en vrienden om me heen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Gelukkig heb ik veel om dankbaar voor te zijn en vrolijk van te worden. Écht dubbel van het lachen lagen mijn man en ik toen we onze kinderen traditiegetrouw in de maling namen op 1 april. We maakten onze dochter wijs dat ze die dag verkleed naar school mocht gaan. Dat deed ze: in prinsessenjurk en met make-up. Onze zoon kreeg een (door ons geschreven) brief van de politie waarin hij werd aangesproken op zijn rijgedrag op de mountainbike. Hun gezichten toen ze erachter kwamen dat het allemaal een grap was: onbetaalbaar! Ze hebben er samen ook hard om moeten lachen.”

En dat ik huilde ook…

„Gelukkig komt dat niet veel voor en kan ik me dit zo ook niet meer herinneren. De laatste keer dat ik huilde zal wel om een verdrietige film zijn geweest, want daar wil ik nog wel eens een traantje bij wegpinken.”

Hekel aan:

„Onrechtvaardigheid. En waar ik ook absoluut niet van houd is fietsen in de regen.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik vind veel genres mooi. Ik luister vaak naar muziek passend bij hoe ik me op dat moment voel. Zo vind ik het heerlijk om tijdens het hardlopen naar Coldplay te luisteren, heb ik als ik bezig ben in het huishouden vaak Nederlandstalige muziek aan en luister ik tijdens een wandeling graag naar indie of klassieke muziek.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:

„De dag doornemen met mijn man en kinderen.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Een favoriete bestemming heb ik niet. Voor mij is een vakantiebestemming perfect als de natuur mooi is, het weer goed en er een aantal uitstapjes te maken zijn. Zo heb ik samen met mijn gezin heerlijke vakanties gehad in eigen land, maar ook in Italië, Frankrijk en op Ibiza. We hopen komende zomer Zweden te kunnen bezoeken.”

Een lintje voor en waarom:

„Mijn lieve ouders en schoonouders. Zij staan altijd voor ons klaar, niks is te gek.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Ik herinner me dat ik er op jonge leeftijd van droomde om advocaat te worden. Later kwamen beroepen als makelaar en rechercheur voorbij op mijn wensenlijstje. Een aantal jaar geleden heb ik mijn baan als inkoopadviseur bij een waterschap opgezegd om uitvaartverzorger te worden. Die verandering liet mij inzien dat het ontzettend leuk is om nieuwe dingen te leren.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Op het moment gaan we zoveel mogelijk naar onze caravan op een camping in Tubbergen. Daar kan ik genieten van het lezen van een boek, terwijl de kinderen de hele dag op de camping spelen. Ook spreek ik graag af met vriendinnen, deze avonden zijn goud waard. En om ook nog lekker in beweging te zijn, ben ik sinds een aantal maanden weer aan het hardlopen. Hartstikke lekker om na een werkdag mijn hoofd leeg te maken.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„De geboortes van onze kinderen zijn voor mij absoluut dé hoogtepunten.”

Nog iets om te delen met de lezers van deze krant?

„Probeer zoveel mogelijk datgene te doen wat je gelukkig maakt. Ik heb de afgelopen jaren in mijn werk van dichtbij gezien dat het leven écht te kort kan zijn. Geniet van de kleine dingen en sta soms ook even stil bij het kleine geluk.”