Foto’s: NKvvProtos actief in coronatijd

De eerste dag van de voetbalspel driedaagse namens NKvvProtos kan de geschiedenisboeken in. Op het sportpark van NKVV in Dalerpeel hadden de jongste teams een geweldige morgen met een voetgolftoernooi.

Onder een perfect zonnig wolkendek was het de ochtend van precisie. De bal in zo weinig mogelijk passes in het doel werken. Dat doel kon een ring, regenton of zelfs een afvalcontainer zijn.

Via het hoofdveld ging het parcours over het pupillenveld richting veld twee. Daarna vervolgde men door het natuurgebied, direct achter het sportpark. In de beleeftuin zat het jeugdbestuur klaar met een alcoholvrij drankje. Na afloop kon de balans worden opgemaakt en bracht spelleider en jurylid Patrick Biesbrouck de eindstand ten gehore.

Andere vak

Voetvolleybal staat voor een bal over een netje spelen naar het andere vak. Te bewerkstelligen met bijna alle lichaamsdelen. De armen en handen zijn uitgesloten van deelname. Het zou een techniek moeten zijn die de bovenbouw zou moeten beheersen. Echter, in de praktijk is het een stuk lastiger.

De teams JO15, JO17, MO19 en JO19 verzamelden zaterdagmorgen op het sportpark van vv Protos in Steenwijksmoer. Daar had de commissie van de voetbalspel driedaagse vier velden uitgezet. Twee paaltjes, netje spannen en spelen maar. Zelfs het weer was ‘uitgezet’ in de vorm van een aangenaam zonnetje. Zoals gezegd bleek het spel niet zo eenvoudig. Toch beleefden de deelnemers een leuke en sportieve ochtend in deze vervelende voetballoze periode.

De voetbalspel driedaagse gaat verder op zaterdag 15 mei. Meer foto’s zijn te zien op de facebookpagina van NKvvProtos.

Tekst: Klaas Veldhuis