Nieuwe uitstraling voor aula op begraafplaats in Schoonoord

Het bestuur van begrafenisvereniging Schoonoord-Odoornerveen liep al enkele jaren rond met het idee om de aula - begin jaren zeventig van de vorige eeuw gebouwd op de begraafplaats in Schoonoord - een nieuwe uitstraling te geven.

De uitvaart verloopt immers vandaag de dag anders dan vroeger en het bestuur van de begrafenisvereniging wil graag in deze veranderende wereld meegaan. In het verleden zijn in de aula al een nieuw plafond en nieuwe verlichting aangebracht. Nu hebben het donkere tapijt en de vierkante tafels met de zwarte stoelen plaatsgemaakt voor een nieuwe vloer en ronde tafels met gekleurde stoelen.

Nieuw meubilair

Daarnaast is de familiekamer voorzien van nieuw meubilair. Deze nieuwe inrichting is mogelijk gemaakt door een ontvangen donatie van de vorig jaar opgeheven hervormde kerk in Schoonoord. Door deze verandering kan de aula nu beter gebruikt worden voor condoleances en rouwdiensten en er is meer ruimte voor de wensen van de familie. Het gebouw is nu ook geschikt voor zogeheten technische crematies en begrafenissen.