Kester uitzendbureau en leerwerkbedrijf Menso helpen statushouders aan het werk

Kester uitzendbureau in Emmen en leerwerkbedrijf Menso hebben de handen ineen geslagen om statushouders aan een baan te helpen. Door middel van een werkstage bij Van Geel Chrysanten in Erica kunnen deze mensen werknemersvaardigheden, die in Nederland gebruikelijk zijn, opdoen. Het einddoel is een arbeidscontract.

De vluchtelingen met een verblijfsvergunning gaan werken op de stekafdeling van het bedrijf. De werkzoekende doorloopt een werkstage van twintig werkdagen. Tijdens deze periode worden de statushouders begeleid door twee jobcoaches, die afkomstig zijn uit Syrië en Eritrea. Daardoor kennen ze de struikelblokken die deze mensen tegen kunnen komen en zijn ze goed in staat om te vertalen op zowel het gebied van taal als cultuur. Daarnaast is Kester aanwezig om praktische zaken op locatie samen met de jobcoach op te pakken.

Het doel is dat de kandidaat na afloop van de werkstage een contract ondertekent bij Kester en vervolgens aan het werk gaat bij één van de andere partners van het uitzendbureau. In de meeste gevallen lukt dit. Oprechte aandacht en intensieve begeleiding loont, volgens Kester. Sinds de start van het project in november 2020 hebben zeven mensen een arbeidscontact ondertekend bij verschillende werkgevers.

Meer informatie: www.menso-emmen.nl.