Mooiste Kiek van de Week | door Monique Jonkman-Koolen uit Aalden

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Monique Jonkman-Koolen. De Aaldense dingt door de weekwinst automatisch mee naar één van de jaarprijzen, die door hoofdsponsor Ring Foto De Boer gekoppeld worden aan deze populaire fotowedstrijd.

Monique ziet in haar foto de liefde tussen moeder en kind. Dit pasgeboren lam voelt zich veilig bij de moeder: een Drents Heideschaap. Op de foto is het lam een halve dag oud. Volgens de jury trok deze foto echt de aandacht, naast de overige fraaie inzendingen. Kijk en bewonder hoe beschermend de moeder oogt. Moeder en kind nemen de foto grotendeels in beslag. Ondanks het scherpe zonlicht is er nog meer dan voldoende sprake van mooie details. Al met al een foto om naar blijven te kijken.

Thema mei

‘Lente klopt op de deur - ontwakend dier’ staat centraal in de maand mei. In deze maand ontwaakt de natuur steeds meer. Denk aan insecten zoals de libelle, waterjuffer en de meikever. En wat te denken van rupsen en de eerste vlinders? Of een vijver vol met kikkerdril en kikkers. Locaties kunnen de eigen achtertuin en natuurlijk ook een mooi stukje natuur zijn.

Meedoen

Wil jij jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Coevorden - delen met de lezers van deze krant en daarmee een plaats krijgen in de Coevorder Courant? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus volledige naam en woonplaats - naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl. Vermeld duidelijk wie of wat te bewonderen is op de foto en natuurlijk ook waar deze is gemaakt. Elke weekwinnaar in 2021 dingt mee naar de jaarprijzen, die beschikbaar worden gesteld door Ring Foto De Boer.

Tip voor deelnemers

Naast elke maand een nieuw thema, is er nog een nieuw element toegevoegd aan de rubriek Mooiste Kiek van de Week. Maandelijks geeft hoofdsponsor van de rubriek Ring Foto De Boer te Coevorden een tip mee aan de deelnemers. „Gebruik een telelens voor deze opdracht en maak gebruik van het spelen met de scherpte en diepte door de stand van het diafragma”, vertelt Eunice Bronts. „Hiermee leg je meer de nadruk op het onderwerp, waardoor dit als het ware los komt van de achtergrond. Let ook goed op de compositie van de foto. Wil je alleen het dier in beeld? Dan zoom je meer in. Wil je meer omgeving erbij? Dan maak je minder gebruik van de zoom. Kom je er niet uit met het instellen van het diafragma? Zoek dan contact met ons en denk na over het volgen van een cursus.”

Alle thema’s in 2021

  • Maart: Herkenbaar gemeente Coevorden
  • April: Lente klopt op de deur - jonge bloeiers
  • Mei: Lente klopt op de deur - ontwakend dier
  • Juni: Lente klopt op de deur - urban nature
  • Juli: Zomervibes - luchtcircus
  • Augustus: Zomervibes - typisch zomer
  • September: Moi herfst - nazomers landschap
  • Oktober: Moi herfst - nightscapes & dayscapes
  • November: Winterse sferen - de koude straten
  • December: Winterse sferen - de feestelijke maand