Column Roelie Lubbers | Geprikt

Jaaa, het slakkentempo is opgeschroefd, het komt op gang... Er wordt wat afgeprikt. Hoeveel er zijn geprikt: dat weet niemand, maar het zijn er elke dag meer. Ik merk het om me heen: in elk gezelschap waarin ik me online begeef, is nu zeker tien tot twintig procent gevaccineerd en dat zal de komende tijd alleen maar toenemen.

Recent overkwam het ons gewoon live in beeld tijdens een meeting online. Iemand werd door de dokter gebeld met de mededeling dat er een vaccin over was. Ze moest direct komen om die felbegeerde spuit in haar arm te zien verdwijnen. Eerst wil je of durf je het niet te geloven, maar nu je het daadwerkelijk meemaakt, weet je: het is echt! Een vreemd soort van optimisme en opluchting overvalt ons nu. Zou het dan toch? Zijn we er spoedig vanaf? Zijn we bij het begin van het einde? Het einde van deze ellende.

Het duurt lang. Vermoeidheid, irritaties, neerslachtigheid... Corona laat niemand onberoerd. Werd je niet ziek van het virus, dan wel van alle bijkomende narigheid, en van het gebrek aan de vitamine Cultuur. Maar nu zijn daar de lente, het vaccin, de spuit, de dokter en de groeiende immuniteit. Van prikkelbaar gaan we geleidelijk naar geprikt. En van ‘ben jij al geprikt?’ gaan we naar ‘heb jij al geprikt?’. Want er valt wat te prikken de komende tijd!

Let op de website van Cultureel Coevorden. Die vult zich almaar meer met data vol bijzondere en mooie momenten, die de zintuigen prikkelen. Prik ook die data in jouw agenda! Op 18 juni nemen we het stokje over van de gemeente Midden-Drenthe en op 28 augustus openen we in de gemeente Coevorden het culturele jaar.

In een razend tempo dus doorprikken graag.

Reageren? Stuur een mail naar: culturelegemeente@coevorden.nl of bekijk www.cultureelcoevorden.nl.