Mooiste Kiek van de Week | door Marcello Grosso uit Coevorden

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Marcello Grosso. De Coevordenaar maakte deze foto in de stadswijk Ballast: om precies te zijn in het park onder de rook van de N34. Door de weekwinst dingt ook Marcello automatisch mee naar één van de jaarprijzen, die door hoofdsponsor Ring Foto De Boer gekoppeld worden aan deze populaire fotowedstrijd.

„In deze tijd wandelen we wat meer, zeker vanwege onze puppy van vijf maanden”, zegt de weekwinnaar. „We komen mooie plekjes tegen hier in de stad. Deze wilgen zien er live zó mooi uit!”

Volgens de jury is dit een prettige foto om naar te kijken omdat de wilgen samen een vrij keurige driehoek vormen. De foto sluit bovendien aan op het thema van deze maand, want de achtergrond is mooi gevuld met bomen die de komende tijd alsmaar groener worden.

Thema april

‘Lente klopt op de deur - jonge bloeiers’ is het thema deze maand. En dat is toepasselijk omdat de natuur in april ontwaakt. Denk aan bomen die ineens weer groener ogen en ook bloemen, die overal tevoorschijn komen. De tulpentijd loopt tot medio mei, al is deze typische Nederlandse bezienswaardigheid in de regel halfweg april op zijn mooist. Andere voorbeelden zijn de krokus en de narcis.

Speciale tip voor deelnemers

Naast elke maand een nieuw thema, is er nog een nieuw element toegevoegd aan de rubriek Mooiste Kiek van de Week. Maandelijks geeft hoofdsponsor van de rubriek Ring Foto De Boer te Coevorden een tip mee aan de deelnemers. „Gebruik een macrolens of macro voorzetlens voor deze opdracht”, zegt Rutger Bronts. „Daarmee kun je de kleinste details prachtig vastleggen. Met een macrolens is 1 centimeter in het echt ook 1 centimeter op de sensor. De meeste macrolenzen zijn zeer lichtsterk, dus ook mooi voor portretten. Een goedkoper alternatief is een macro voorzetfilter. Wil je weten welke lens of filter voor jouw camera beschikbaar is? Zoek dan contact met ons voor meer informatie.”

Meedoen

Wil jij jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Coevorden - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Coevorder Courant? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus volledige naam en woonplaats - naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl. Vermeld duidelijk wie of wat te bewonderen is op de foto en natuurlijk ook waar deze is gemaakt. Elke weekwinnaar in 2021 dingt mee naar de jaarprijzen, die opnieuw beschikbaar worden gesteld door Ring Foto De Boer te Coevorden.

Alle thema’s in 2021

  • Maart: Herkenbaar gemeente Coevorden
  • April: Lente klopt op de deur - jonge bloeiers
  • Mei: Lente klopt op de deur - ontwakend dier
  • Juni: Lente klopt op de deur - urban nature
  • Juli: Zomervibes - luchtcircus
  • Augustus: Zomervibes - typisch zomer
  • September: Moi herfst - nazomers landschap
  • Oktober: Moi herfst - nightscapes & dayscapes
  • November: Winterse sferen - de koude straten
  • December: Winterse sferen - de feestelijke maand