Drinkwaterbedrijf WMD draagt aandelen in Nieuwater BV over aan waterschap Vechtstromen

Drinkwaterbedrijf WMD verkoopt haar aandelen in Nieuwater BV, de eigenaar van de puurwaterfabriek in Nieuw-Amsterdam, over aan waterschap Vechtstromen.

WMD en Vechtstromen zijn sinds 2004 allebei voor 50 procent aandeelhouder in Nieuwater BV. De fabriek in Nieuw-Amsterdam is in 2010 gebouwd. Volgens Leo Hendriks, directeur van WMD, verkoopt het bedrijf haar aandelen om zich volledig te focussen op drinkwater-activiteiten.

Vechtstromen was het liefst met WMD als partner doorgegaan. ‘De samenwerking verliep goed en ons succesvolle initiatief draagt bij aan een duurzame waterhuishouding in Zuid Drenthe. Na goede gesprekken met WMD en bestudering van alle scenario’s kiest het algemeen bestuur er voor om de aandelen over te nemen’, zegt bestuurslid Wim Stegeman van Vechtstromen.

Wat gebeurt er in de puurwaterfabriek?

In de fabriek wordt van gezuiverd rioolwater uit de naastgelegen rioolwaterzuivering ultrapuur water gemaakt voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De NAM gebruikt stoom van dit water om olie te winnen in het Schoonebeker olieveld.