Handjes gezocht voor de Slag om Coevorden: de herdenking van het 350-jarig ontzet komt dichterbij

Als opmaat naar de herdenking van het 350-jarig ontzet in 2022 staat Coevorden op 28 en 29 augustus in het teken van de Slag om Coevorden.

De aanzet voor het herdenkingsfeest werd in de afgelopen jaren gegeven tijdens de Garnizoensdagen. Zo ook dit jaar: tientallen re-enactmentgroepen gaan in het laatste weekend van augustus tijdens de Slag om Coevorden bij de grachten strijd leveren om de stad te bevrijden.

‘Wij willen de vestingstad van weleer weer tot leven laten komen’

Wel zit stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden bij monde van Herman Woltersom verlegen om helpende handjes. ,,Wij zoeken mannen en vrouwen die de werkgroep willen ondersteunen bij de opbouw, maar ook tijdens de Slag om Coevorden. Wij willen de vestingstad Coevorden van weleer weer tot leven laten komen.” Opgeven kan via www.garnizoensdagcoevorden.nl

Wat houden de Garnizoensdagen in?

In hartje Coevorden wordt een dorp nagebootst waar het leven in een garnizoensstad met legerafdelingen te zien is. Coevorden was van 1592 tot 1854 een garnizoensstad. De kampementen zijn dan de startlocaties van patrouilles door de Coevorder straten.

Voor de Garnizoensdagen - die in 2017 voor het eerst plaatsvonden - zijn vorig jaar ook de kanonnen bij het Kasteel door Defensie geïnspecteerd.

Schutterij gaat met twee kanonnen schieten

Vorig jaar september werd zelfs de Schutterij van Koeverden opgericht, die gaat in de toekomst gaat schieten met de twee kanonnen bij het kasteel, maar ook met een eigen verplaatsbaar kanon.

De herdenking van het 350-jarig ontzet maakt onderdeel uit van het programma van Coevorden culturele gemeente van Drenthe in 2022.