Rob van Dort helpt getroffen ondernemers

Succescoach en troubleshooter Rob van Dort uit Erm helpt ondernemers die door de coronacrisis in zwaar weer verkeren. Vorig jaar zijn maar liefst 140.000 ondernemers gestopt, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Om bedrijven te redden heeft Van Dort een nieuw hulpprogramma ‘Coaching voor Ondernemers’ ontwikkeld.

,,Het stoppen is het laatste wat een ondernemer wil. Een besluit dat in vele gevallen niet genomen hoeft te worden”, zegt Van Dort, die de afgelopen 25 jaar coaching en training aan ondernemingen heeft gegeven. ‘Coaching voor Ondernemers’ richt zich op MKB-ondernemingen, organisaties en startups die door de crisis in de problemen zijn gekomen. ,,Ik voel het als een morele plicht om de ondernemers die door de coronacrisis persoonlijk, mentaal, zakelijk of financieel in de problemen zijn gekomen vanuit deze nieuwe stichting, de Rob van Dort Foundation, te helpen.”

De inwoner van Erm laat ondernemers opnieuw kijken naar hun bedrijfsvoering en naar zichzelf. ,,Welke problemen kunnen worden vertaald naar nieuw te stellen doelen. Het programma bevat praktische en direct toepasbare methodes.” Erik de Koning van De Koning Interieur B.V. in Sleen riep onlangs de hulp in van Van Dort. In de coronatijd raakte de ondernemer klanten en omzet kwijt. De Koning: ,,En dan is het juist belangrijk om voor jezelf op te komen. Daarom leerde ik in deze sessie hoe je moet doorpakken tijdens het onderhandelen en dat het ook belangrijk is om uitstaande rekeningen op te eisen.”

Rob van Dort: ,,Het is belangrijk om hulp te durven te vragen. Voordat het te laat is.” Meer informatie: www.robvandortfoundation.nl.