Marlou Schepers uit Coevorden: ‘Ik kan onwijs genieten van de rust en prachtige natuur in Zweden’

Marlou Schepers-Steenwijk is juf op de Paul Krugerschool in haar woonplaats Coevorden. De 35-jarige Marlou is geboren en getogen in de genoemde vestingstad. Lees meer over Marlou in deze Doorloper.

Een relatie?

„Sinds 2004 heb ik een relatie met mijn lieve man Bjorn. We hebben elkaar ontmoet op Ganzenmarkt, net als mijn ouders. In 2018 zijn we getrouwd. Onze kinderen waren daarbij. Dat was een magische dag.”

Coevorden betekent voor mij:

„De plek waar het grootste deel van mijn familie en vrienden wonen, dus voelt het als mijn thuis.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Zou ik ervoor zorgen dat er weer een bruisend centrum komt met gevarieerde boetiekjes/winkels en gezellige uitgaansgelegenheden voor verschillende leeftijden.”

Vroeger ging ik stappen in:

„Voeger ging ik vaak naar Roadhouse. Dan stond ik hele avonden op de dansvloer. Dansen doe ik nog steeds graag, maar nu doen we dit met het hele gezin door een disco te houden in de woonkamer.”

Ik word vrolijk van:

„Kleine dingen: een eekhoorntje die ik zie lopen, een grappig gesprek met vrienden en vriendinnen, een lieve of leuke opmerking van een leerling uit mijn groep of bijvoorbeeld het spelen van een spel met mijn kinderen. Ook word ik heel vrolijk van zingen. Dit doe ik iedere dag!”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Ik lach veel en om kleine dingen. Grappige uitspraken van kinderen zijn mijn favoriet, zoals ‘Mama, wat zeg je ook alweer als iemand overleden is? Gecastreerd?’.”

En dat ik huilde ook…

„Ik kan ontzettend meeleven met mensen, dus komen tranen ook gemakkelijk. De laatste keer dat ik huilde was om iets verdrietigs uit een film.”

Hekel aan:

„Ik houd niet van autorijden, vooral niet als ik de route nooit eerder heb gereden. Ook heb ik een hekel aan oneerlijke mensen.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Ik houd van vele soorten muziek, maar mijn favorieten zijn wel Ane Brün en Melanie Safka. Ik houd van muziek met een bijzondere vrouwenstem en het liefst akoestisch gespeeld.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:

„Mijn kinderen en man een kus en knuffel geven en tijdens het eten praten over de dag.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Zweden. Ik kan in dat land onwijs genieten van de rust en prachtige natuur. Zo kom ik ook helemaal tot rust.”

Een lintje voor en waarom:

„Mijn ouders en schoonouders. Van het oppassen op de kinderen tot het bouwen van een overkapping. Niets is ze te gek. Ze staan altijd voor ons klaar.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Moeder. Dat is gelukkig heel goed gelukt.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Sporten vind ik erg belangrijk. Omdat volleyballen nu niet kan, loop ik nu twee keer per week hard. Verder houd ik van lezen en kijk ik graag een leuke film. Toch gaat de meeste tijd wel naar mijn gezin en dat doe ik met alle liefde en plezier.”

Hoogtepunten zijn:

„De geboortes van mijn kinderen en onze bruiloft.”

Nog iets om te delen?

„Investeer in elkaar en doe dat lokaal, zoals in sport- en buurtverenigingen. Denk ook aan lokale ondernemers.”