Steun samen met Bos Bedden Nieuwleusen de horeca: ‘Koop een bed bij ons en ontvang een bon van 100 euro voor de plaatselijke horeca’

Nieuwleusen - „Je winkel verplicht elf weken sluiten, daar hebben we inmiddels praktijkervaring mee”, vertelt Rutger Veerman van Bos Bedden Nieuwleusen. De beddenspecialist mag inmiddels weer open en wil de lokale horeca die de deuren nog wel dicht moet houden graag steunen.

„Het is iets waar je niet blij mee bent, maar het werd voor je besloten. In die elf weken dat we dicht waren heb ik samen met mijn vrouw Lianna voor lastige momenten gestaan”, vertelt Rutger. „Je bent immers ook nog eens privé partners van elkaar met een gezin. De spanningen die daarbij komen kijken, de onzekerheid, dat doet wat met je.”

Dat ze dit meemaakten, was voor het stel echt een eyeopener. „Wij zijn ‘slechts’ elf weken dicht geweest. De horeca veel meer dan dat. Het voelt zo oneerlijk dat er voor je wordt bepaald en je hebt je er aan te houden. Gezondheid staat natuurlijk bovenaan. Alles in de strijd tegen corona.” En dus bedachten Lianna en Rutger een idee om de lokale horeca te steunen.

Open op afspraak

Nu ze weer op afspraak open mogen kunnen ze bij Bos Bedden de klanten weer goed van dienst zijn. „We zijn een paar weken verder en er kwam bij ons het idee dat het ons erg mooi lijkt om iets te doen voor de partijen die nog niet open zijn. Vandaar ook onze samenwerking met Proeflokaal Zuid op Tweede Paasdag, wat overigens succesvol was”, vertelt Rutger. „We kunnen echt niet de hele wereld redden, maar we kunnen wel iets doen. Daarom hebben we een mooie actie bedacht: koop je jouw boxspring of bed bij Bos Bedden? Dan krijg je gratis een cadeaubon ter waarde van 100,- van de plaatselijke horeca onderneming bij jou in de buurt.”

‘Kunnen het goed gebruiken’

„We hopen dat de horeca snel weer open kan en mag. En dat er met deze actie extra gedacht wordt aan de lokale horeca ondernemers, want zij kunnen de steun ook goed gebruiken”, aldus Lianna. Zij heeft samen met Rutger een aantal horecazaken benadert. Hier werd zeer positief op het idee gereageerd. Arian van proeflokaal zuid liet een volmondig „Ja!”, horen. „Wij zijn enthousiast en geloven zeker in samenwerking met lokale partijen. Leuk dat er dan ook aan je gedacht wordt op deze manier en erbij betrokken wordt.” Ook Raoul en Thomas van Grand café de Veghte in Ommen zijn enthousiast. „Wat een geweldige actie!”

Deze actie loopt tot en met 1 mei 2021.