Wat zijn de beste manieren om thuis groene energie op te wekken?

Aangeboden door: easyswitch.nl

De gemakkelijkste manier voor de meeste huiseigenaren om hun energierekening te verlagen, is door het energieverbruik te verminderen door zelfdiscipline en verhoogde efficiëntie.

Maar voor degenen die wat tijd en geld hebben om te investeren, kan het installeren van een of meer groene energiesystemen grotere besparingen op langere termijn opleveren en tegelijkertijd meer doen om het milieu te beschermen. Zo kun je dus eigenlijk twee vliegen in één klap slaan. Wel kan het kiezen en kopen van zo’n groen energiesysteem voor je huis een groot project zijn. Gelukkig zal dit artikel je al wat helpen om dit gemakkelijker te maken, aangezien de beste manieren om thuis groene energie op te wekken genoemd worden.

Zonnepanelen 

Energie besparen kan met behulp van een energievergelijker, maar hiervoor kun je ook zonnepanelen gebruiken. Elke zonnestraal die op het dak van je woning valt is namelijk gratis elektriciteit dat voor het oprapen ligt. Het enige wat je nodig hebt is een zonnepaneel om het op te vangen. Ondertussen hebben al veel Nederlandse huiseigenaren ervoor gekozen om deze panelen aan te schaffen, wat ook zeker in Coevorden het geval is. Energie dat opgewekt wordt door zonnepanelen moet direct worden gebruikt, al kan het opgeslagen worden. Wanneer je huis meer energie verbruikt dan je zonnepanelen opwekken, compenseert de zonne-energie eenvoudig de hoeveelheid elektriciteit die je van het net moet kopen. Dit zorgt dus voor een goede besparing!

Windturbine

Je hebt niet het soort enorme turbines nodig dat je op windparken ziet om groene stroom voor je huis op te wekken. Een propeller zo klein als een vuilnisbakdeksel kan al een flinke hap uit de energierekening van je huis halen, zolang deze maar in een ruimte met voldoende wind geplaatst is. Het is hierbij wel van belang dat het professioneel geïnstalleerd wordt. Dit is het geval omdat de turbine veiliggesteld moet worden, maar ook om ervoor te zorgen dat het op een plaats staat waar de wind ook daadwerkelijk komt. Zo’n windturbine heeft anders immers niet zoveel nut. Overigens kun je ook kiezen voor zo’n groot exemplaar, wat je bijvoorbeeld met enige regelmaat bij een boerderij ziet staan in ons land. Dit is wel duur helaas.

Zonneboiler

Een energieleverancier kiezen via easyswitch.nl is zeker een aanrader als je goed om wilt gaan met het milieu, maar hier kun je zelf ook aan meehelpen door een zonneboiler te laten installeren. Het plaatsen van dit product valt met name aan te raden als een volledig zonnepaneelsysteem helaas net buiten je prijsklasse valt. Een zonneboiler is dan een goedkopere manier om alsnog gratis energie op te vangen met behulp van de zonnestralen. Bij de meeste zonneboilers wordt de tank zelf als onderdeel van de installatie op het dak opgeslagen, waardoor deze er groter uitziet. Maar het laat de zon gelukkig wel gewoon het werk doen, waardoor jij dus zonne-energie kunt gebruiken in je huis.

Geothermische waterpomp

Daarnaast is het ook mogelijk om op een groene manier energie op te wekken in je huis met behulp van een geothermische waterpomp. De temperaturen onder de grond zijn namelijk veel stabieler dan de temperaturen in de buitenlucht. Tijdens de winter kan een geothermische warmtepomp een deel van die begraven warmte stelen en gebruiken om je woning op te warmen. Deze systemen maken gebruik van een gesloten kringloop van leidingen om vloeistof door een ondergronds kanaal, je huis in en weer ondergronds te pompen. Binnenshuis gebruikt een warmtewisselaar warmte uit de leidingen om woonruimtes te verwarmen met een minimum aan energie. Ook dit zal er dus weer voor zorgen dat je kunt besparen op je energierekening.