ABD Stadskanaal toont groot aanbod elektrische auto’s en hybrides

ABD Stadskanaal is sinds februari de nieuwe Nissan dealer voor heel Drenthe en Zuid-Oost Groningen. Het autobedrijf is niet alleen actief met de verkoop van nieuwe Nissan personen- en bedrijfsauto’s, maar het bedrijf richt zich ook al meer dan elf jaar op elektrisch rijden.

Bijzonder is het 'ABD Stekkerplein'. Het showterrein staat tijdelijk helemaal vol met meer dan zeventig elektrische auto’s en hybrides. Uniek is de enorme voorraad stekkerauto’s, nieuw en gebruikt op één locatie én de mogelijkheid om te kiezen voor private lease op nieuwe en jong gebruikte elektrische auto’s.

Er is gekozen voor een speciaal Stekkerplein om alle kennis én alle auto’s met een stekker samen te brengen op één locatie. Natuurlijk heeft het dealerbedrijf tijdens de actiedagen ook scherpe aanbiedingen voor de klant, zoals een gratis laadpunt thuis en drie jaar gratis onderhoud bij aankoop van een gebruikte elektrische auto. Tijdens de actie staan de Zero Emissie adviseurs van ABD klaar om belangstellenden alles te vertellen over elektrisch rijden.

Subsidie van de overheid

Volgens bedrijfsleider Wessel Wedzinga is er aan de autobezitters van Nederland nog veel te vertellen over deze toekomstige manier van autorijden. Zo stimuleert de overheid met een subsidie om te kiezen voor een gebruikte elektrische auto. Deze overheidssubsidie is ook mogelijk bij nieuwe, inmiddels geregistreerde auto’s. Tevens worden er mobiliteitsoplossingen geboden als de klant bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland. Bovendien kan de zakelijke rijder nog profiteren van lage bijtelling. De elektrische auto’s en hybrides staan tot en met zaterdag 17 april bij ABD Nissan.