Zaken die belangrijk zijn om te regelen voordat je op vakantie gaat

Aangeboden door: overstappen.nl

Steeds meer mensen in Coevorden snakken naar hun eerstvolgende vakantie. Even naar de Spaanse of Franse zon, weg van huis en los van de restricties die het coronavirus met zich meebrengt. Nu het aantal ingeënte Nederlanders groeit, lijkt het moment waarop we weer aan vakanties in het buitenland kunnen denken te groeien.

Naar welk land zou jij willen? Voordat je op vakantie kunt gaan, zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden. Je verzekering vergelijken om niet tegen onnodig hoge kosten aan te lopen op vakantie, het gebruik van een vergelijkingssite om te kijken waar je de goedkoopste transfer naar de luchthaven boekt, enzovoorts.

Reisverzekering onmisbaar tijdens je vakantie

Net als je inboedel- en opstalverzekering, zou ook je reisverzekering een vast onderdeel moeten zijn van je pakket aan verzekeringen. Met een reisverzekering voorkom je hoge kosten bij een medische ingreep in het buitenland, bij diefstal van je mobiele telefoon of tablet uit de caravan, enzovoorts. We hebben het allemaal al eens meegemaakt! Bijzonder vervelend, want dergelijke apparatuur wordt steeds duurder in de aanschaf. Bij het afsluiten van reisverzekeringen is het belangrijk om te berekenen welk type het meest geschikt voor je is; een kort- of doorlopende reisverzekering. 

Kort- of doorlopende reisverzekering afsluiten 

Vaak geldt dat wanneer je langer dan twee à drie weken per jaar op vakantie gaat, een doorlopende reisverzekering de beste keuze is. Je kunt online een tool gebruiken om deze verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het voorkomt dat je maandelijks een te hoge premie betaalt! Een kortlopende reisverzekering sluit je vaak af bij de operator die de vakantie voor je regelt. Vertrek je met de auto, dan dien je deze kortlopende verzekering zelf af te sluiten. Overigens kan dat altijd verstandig zijn, daar je hierbij de mogelijkheid hebt verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan bij operators van vakanties vaak niet. 

Andere zaken regelen voor vertrek 

Naast je reisverzekering is ook je autoverzekering belangrijk. Kijk deze nog eens na, om te zien hoe goed de dekking in het buitenland is. Word je snel geholpen, wanneer je onverhoopt met pech langs de kant van de weg komt te staan? Ook niet onbelangrijk; controleer tot wanneer je paspoort geldig is. Mogelijk is het verstandig om alvast een nieuw document aan te vragen bij de gemeente. Tot slot is het raadzaam om een overzicht van je medicijnen op te vragen bij de huisarts of apotheek.