FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp hangt na dit seizoen zijn handschoenen aan de wilgen. 'Bedankt, allemaal!'

Dennis Telgenkamp hangt na dit seizoen zijn keepershandschoenen aan de wilgen. De 33-jarige doelman van FC Emmen vindt het welletjes geweest.

Telgenkamp was dit seizoen niet onomstreden onder de lat bij het kwakkelende FC Emmen. Hij raakte tweemaal zijn basisplaats kwijt. Eerst aan de Duister Felix Wiedwald, later aan Sheffield United-huurling Michael Verrips. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten. Dat in combinatie met het feit dat zijn contract bij FC Emmen afliep en mogelijk niet verlengd zou worden, bracht hem aan het twijfelen over het vervolg van zijn carrière.

‘Bedankt, allemaal!’

“Ik wil graag alle medewerkers van FC Emmen, mijn teamgenoten en de staf bedanken voor de erg prettige samenwerking”, laat hij weten. „Ook wil ik graag alle supporters en in het bijzonder de Brigata Fanatico bedanken voor de support in al die jaren. Ik heb me altijd erg thuis gevoeld bij deze warme club. We gaan er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten en deze mooie club in de eredivisie te houden. Bedankt, allemaal!”

Promotie met FC Emmen

In 2015 verliet Telgenkamp Heracles Almelo voor FC Emmen. In de zes seizoenen die volgden, speelde hij 164 officiële duels. Van de spelers in de huidige selectie is hij degene met de meeste gespeelde wedstrijden achter zijn naam. In totaal hield hij 47 keer de nul voor FC Emmen, waarvan zeven in het succesvolle door corona voortijdig afgebroken seizoen.

Hij zal onder andere altijd bekend blijven staan om zijn rol tijdens het seizoen 2017/2018, waarin FC Emmen voor het eerst in de historie naar de eredivisie promoveerde. Telgenkamp was dat seizoen aanvoerder van de ploeg.

Maatschappelijke carrière

Clubvoorzitter Ronald Lubbers verklapt dat Telgenkamp mogelijk in dienst blijft bij FC Emmen, maar dan in een andere rol. “Gelet op zijn lange dienstverband bij de club, willen wij Dennis helpen met het opstarten van een maatschappelijke carrière”, zegt Lubbers. „Hij zal meelopen binnen de club om samen te kijken naar wat voor hem mogelijk is, bijvoorbeeld op het veld of misschien wel op commercieel gebied.”

De voorzitter voegt hier wel aan toe dat de toekomst van Telgenkamp afhangt van het restant van het huidige eredivisieseizoen en wat volgend seizoen de financiële middelen zijn.