Emmenaren kunnen gebruik maken van Doe mee webshop

De participatiewebshop van de gemeente Emmen is vernieuwd en heeft een nieuwe naam. Vanaf vandaag kunnen Emmenaren met een laag inkomen gebruik maken van de Doe mee webshop.

Mensen met een laag inkomen kunnen vaak weinig geld besteden aan leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport-)club of theaterbezoek. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Daarom kunnen inwoners met minder geld een bijdrage ontvangen voor bijvoorbeeld sport, zwemles of de aanschaf van een pc. Alle mogelijkheden staan in de nieuwe Doe mee webshop.

Aanbieders uit de hele regio bieden daar hun producten en diensten aan. Inloggen kan met DigiD. Daardoor zijn persoonsgegevens beter beschermd dan voorheen het geval was. Wethouder Raymond Wanders is erg blij met de nieuwe webshop: ,,We verwachten dat het voor inwoners die gebruik maken van de webshop nog makkelijker is om producten en diensten te bestellen. En dat is belangrijk, want daardoor kunnen zij bijvoorbeeld meedoen aan een teamsport, een museum bezoeken of leren zwemmen. Ze kunnen meedoen, net als ieder ander. Bovendien is het voor aanbieders eenvoudiger producten toe te voegen aan de webshop en is het platform geschikt om straks meer zaken toe te voegen.”