De Groot lnstallatiegroep neemt twee installatiebedrijven over

De Groot lnstallatiegroep heeft vorige maand Van Gemert Installatiegroep uit het Brabantse Overloon overgenomen. Daarnaast heeft het Emmer installatiebedrijf eL-Tec Elektrotechnologie uit Hattem gekocht.

Familiebedrijf Van Gemert Installatiegroep is in 1967 opgericht en werkzaam in de regio Eindhoven, Venlo en Nijmegen. De onderneming is gespecialiseerd in elektra- en loodgieterswerkzaamheden. Van Gemert, dat installatievakwinkels in Overloon en Mill heeft, is van oudsher begonnen in de agrarische sector, waarin het nog steeds actief is. Omdat Van Gemert geen opvolger had, heeft het bedrijf zich aangesloten bij een sterke strategische partner.

Maritieme installaties

Daarnaast heeft De Groot alle activiteiten van eL-Tec Elektrotechnologie overgenomen. De ruim vijftig medewerkers van de onderneming uit Hattem gaan mee naar De Groot. Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: ,,el-Tec Elektrotechnologie is een elektrotechnisch installatiebedrijf dat actief is op het gebied van het ontwerpen en installeren van maritieme en industriële installaties. Dit hadden we nog niet in huis. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf." De Groot lnstallatiegroep, met zo'n 800 medewerkers verdeeld over 14 vestigingen, wil de komende jaren verder doorgroeien tot een van de grotere installatiebedrijven van Nederland.