SC Angelslo doneert oude voetbalkleding aan Gambia via stichting uit Coevorden

SC Angelslo heeft de afgelopen periode oude voetbalkleding gedoneerd aan Gambia. De stichting Bennie helpt Gambia uit Coevorden zorgt ervoor dat de tenues terecht bij de lokale bevolking in het West-Afrikaanse land.

In de afgelopen periode hebben leden van SC Angelslo de 'voetbalvrije' periode aangegrepen om de voorraadkasten eens flink op te ruimen en uit te zoeken. In diverse kasten werd flink wat oude kleding gevonden. De vereniging kwam in contact met de zussen Johanna Rieks en Jannie Harm van de stichting. Ze zamelen niet alleen kleding in, maar ook schoenen, speelgoed en knuffels voor de lokale bevolking. Het tweetal probeert ook het lokale ziekenhuis te voorzien van verband, medicatie, pampers, handdoeken en overige zaken.

In het verleden hebben de dames al eens oude tenues van SC Angelslo naar Gambia verscheept. Dit is wel een behoorlijke onderneming. Alles wordt zorgvuldig uitgezocht en zoveel mogelijk ingepakt in bananendozen of tassen, die worden verzameld bij de stichting Bennie helpt Gambia in Coevorden. Vanuit Drenthe vertrekt vervolgens een zeecontainer naar Rotterdam om verscheept te worden naar Afrika.

Eigen loods

Na zo'n zes weken komen de spullen aan in de haven van Banjul, de hoofdstad van Gambia. Daar heeft de Coevorder stichting een eigen loods om de spullen in op te slaan. Johanna Rieks en Jannie Harm zorgen er voor dat de kleding en andere spullen op de juiste plek terecht komen. Zelf bezoeken ze minstens een keer per jaar het land. De teams die de voetbalkleding ontvangen, spelen vaak direct een wedstrijd in hun ‘nieuwe’ tenues voor de vrijgevige dames. Ook mensen die langs de straat spullen verkopen, zoals pinda’s of theebladeren, worden niet vergeten. Op hun hotelkamer stellen de dames zelf tasjes samen met onder andere kleding en wat speelgoed. Deze tasjes worden aan de mensen langs de straten gegeven.