Ouderen schilderen stenen voor winactie restaurant Stones

Bewoners van De Statenhoek Emmen en bezoekers van Stichting Cho 50+ hebben afgelopen week geholpen met het beschilderen van zogeheten 'Happy Stones' voor een winactie van restaurant Stones in Emmen.

Deze Happy Stones zullen komende week in etappes verstopt worden rondom het gebouw van Stones en in het Rensenpark in Emmen. De gelukkige vinders van de stenen kunnen deze inwisselen bij het restaurant voor een leuke en lekkere prijs.

Wegens corona zijn alle activiteiten voor de ouderen van De Statenhoek Emmen en stichting Cho 50+ afgelast. Het maken en zoeken van Happy Stones is sinds corona erg populair in Emmen. Het doel van Happy Stones is om versierde stenen te verstoppen voor kinderen en volwassenen om zo elkaar op te vrolijken. Deze stenen worden na de vondst vaak weer verder verstopt voor een volgende vinder. Voor dit initiatief werden ouderen gevraagd om mee te helpen met het beschilderen van de stenen. Op deze manier kunnen de ouderen toch een activiteit uitvoeren en kunnen Emmenaren lekker speuren naar Happy Stones en daarbij ook nog iets leuks winnen.

Kunstwerkjes

Afgelopen week zijn de stenen weer opgehaald, en dit zijn werkelijk kunstwerkjes geworden. Als dank hebben ook zij wat leuks gekregen. Meer locaties en tijden waarop de stenen verstopt worden, zullen gedeeld worden via de Facebookpagina’s van Restaurant Stones en Happy Stones Emmen. Het project wordt uitgevoerd door studenten van NHL Stenden die stage bij Restaurant Stones lopen.