Tentoonstelling over 75 jaar bevrijding Coevorden alsnog te zien in Stedelijk Museum Coevorden én op Weeshuisweide

De nieuwe expositie van Stedelijk Museum Coevorden staat in het teken van de bevrijding van Coevorden. Die kon vorig jaar in eerste instantie niet doorgaan, maar is aangepast en binnenkort alsnog te zien.

De tentoonstelling is op twee plekken te zien: in het museum én in het Cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide in Coevorden.

Tenminste: als het museum aan de Haven weer open mag. Het gebouw is sowieso tot 20 april gesloten in verband met de coronamaatregelen.

Bevrijdingsrokken uit eigen collectie

Het paviljoen op de Weeshuisweide - ingericht als tentoonstellingsruimte - is vanaf de buitenkant te bezichtigen is. Daar worden een aantal objecten gepresenteerd verbonden aan Coevorden en de Tweede Wereldoorlog. Er staan pop-up tentoonstellingsborden, met daarop korte informatieve teksten en uitvergrotingen van onze bevrijdingsrokken.

In het museum zijn deze bevrijdingsrokken uit de eigen collectie in het echt te zien, alsook een film over de bevrijding van Coevorden, die is bruikleen gegeven door het Drents Archief.

Gids met verhalen van Coevordenaren over de Tweede Wereldoorlog

In de gids die van de tentoonstelling is samengesteld, vertellen Coevordenaren over hun stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze is, zolang het museum nog dicht is, verkrijgbaar bij Readshop Coevorden.

De expositie duurt tot en met 5 september.